Ο θρυλικός Shinji Mikami, ιδρυτής της Tango Gameworks, απάντησε με μια λέξη στη Microsoft

Η αντίδρασή του στο κλείσιμο της ομάδας του
08 Μαΐου 2024 22:44
Ο θρυλικός Shinji Mikami, ιδρυτής της Tango Gameworks, απάντησε με μια λέξη στη Microsoft

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε πριν μερικές ώρες η απόφαση της Microsoft να κλείσει τέσσερις ομάδες ανάπτυξης της Zenimax/Bethesda, την οποία εξαγόρασε το 2021. Συγκεκριμένα, το Xbox έκλεισε την ταλαντούχα ομάδα ανάπτυξης Arkane Austin που ευθύνεται για το λατρεμένο Prey και το πιο πρόσφατο Redfall. Ίδια μοίρα είχε και η Alpha Dog Studios, ομάδα ανάπτυξης mobile τίτλων της Bethesda που πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει το Mighty DOOM, ενώ η Roundhouse Games θα συγχωνευτεί στην ZeniMax Online Studios.

Αυτό που σόκαρε όμως τους περισσότερους ήταν το κλείσιμο της Tango Gameworks. Πρόκειται για την ομάδα που είχε ιδρύσει ο θρύλος της gaming βιομηχανίας Shinji Mikami. Η Tango Gameworks ήταν ένα από τα πιο παραγωγικά στούντιο της Microsoft, έχοντας κυκλοφορήσει δύο παιχνίδια από τη στιγμή που εξαγοράστηκε, το Ghostwire: Tokyo το 2022 και το Hi-Fi Rush το 2023. Μάλιστα, το Hi-Fi Rush είχε αποσπάσει πολλά βραβεία και εξαιρετικά σχόλια από τους παίκτες και τους ειδικούς, με στελέχη της Microsoft να δηλώνουν πως ξεπέρασε τις προσδοκίες τους.

Τώρα, ο ιδρυτής του στούντιο, σχολίασε το αναπάντεχο κλείσιμο με μια μόνο λέξη: «Θλιβερό».

Αναλυτικότερα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, ο Mikami έγραψε:

Η Tango έκλεισε. Θλιβερό.

Για την ιστορία, πέρυσι το Φεβρουάριο, λίγο μετά την κυκλοφορία του πολύ επιτυχημένου Hi-Fi Rush, ο θρυλικός game designer Shinji Mikami ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Tango Gameworks που ο ίδιος ίδρυσε το 2010, όταν αποφάσισε να φύγει από την Platinum Games. Μάλιστα, πολύ πρόσφατα είχε εξηγήσει το γιατί, όπως μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.