Ο Shinji Mikami των Resident Evil εξηγεί γιατί έφυγε από την Tango Gameworks

Και ήταν μια απόφαση που σκεφτόταν καιρό
26 Απριλίου 2024 23:14
Ο Shinji Mikami των Resident Evil εξηγεί γιατί έφυγε από την Tango Gameworks

Πέρυσι το Φεβρουάριο, λίγο μετά την κυκλοφορία του πολύ επιτυχημένου Hi-Fi Rush, ο θρυλικός game designer Shinji Mikami ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Tango Gameworks. Η είδηση ξάφνιασε πολλούς. Πρόκειται για ένα στούντιο που ο ίδιος ίδρυσε το 2010, όταν αποφάσισε να φύγει από την Platinum Games.

Μετά από 12 χρόνια στην Tango λοιπόν, ο Mikami ίδρυσε τώρα τη νέα του εταιρία, ονόματι Kamuy, και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο ιαπωνικό talk show Byking, για να μιλήσει πιο αναλυτικά σχετικά με τα σχέδιά του και τις αποφάσεις του. Όπως εξήγησε ο πατέρας του πασίγνωστου Resident Evil franchise, η Tango Gameworks είχε έρθει αντιμέτωπη με οικονομικές δυσκολίες λίγο μετά τα πρώτα της βήματα και έτσι η ZeniMax αποφάσισε να την εξαγοράσει. Μάλιστα, μια λεπτομέρεια που πολλοί δε γνωρίζουν είναι ότι η εταιρία κανονικά ονομάζεται ZeniMax Asia K.K. και το όνομα Tango Gameworks είναι απλά branding.

Όσον αφορά την απόφασή του να φύγει από την Bethesda/ZeniMax, όσο και αν ξάφνιασε, ο Mikami αποκάλυψε πως ήταν κάτι που σκεφτόταν για τουλάχιστον 8 χρόνια! Ο λόγος που ανέβαλε τόσο καιρό την αποχώρησή του ήταν η ευθύνη που ένιωθε για τα projects που είχαν ήδη ξεκινήσει.

Γιατί έφυγε λοιπόν ο Mikami από την Tango Gameworks; Ο θρυλικός designer έδωσε δύο λόγους. Πρώτον, ήθελε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον για τους νεότερους game developers, ώστε να έχουν συχνότερες ευκαιρίες και να αποκτήσουν εμπειρία. Αυτό θα σήμαινε συντομότερους κύκλους μεταξύ των projects, καθώς και μοναδικά, μικρότερης κλίμακας παιχνίδια. Δεύτερον, ο Mikami τόνισε πως θέλει να απομακρυνθεί από το survival horror είδος για το οποίο είναι ευρέως γνωστός.

Από τη νέα του ομάδα, την Kamuy, μπορούμε επομένως να περιμένουμε πειραματικά παιχνίδια μικρότερης κλίμακας και όχι κάποια horror εμπειρία που θα διαδεχθεί τα Evil Within και Resident Evil.