Η Activision ίδρυσε νέο στούντιο από developers του Last of Us και του Witcher – Ετοιμάζει μεγάλη AAA παραγωγή

Που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα
16 Μαΐου 2024 18:30
Η Activision ίδρυσε νέο στούντιο από developers του Last of Us και του Witcher – Ετοιμάζει μεγάλη AAA παραγωγή

Μόλις μερικές ημέρες μετά το κλείσιμο τεσσάρων ομάδων ανάπτυξης της Bethesda/Zenimax, ένα άλλο παρακλάδι του Microsoft Gaming τμήματος του αμερικανικού κολοσσού ήρθε να κάνει μια ακριβώς αντίθετη ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, η Activision αποκάλυψε ότι έχει συστήσει μια νέα ομάδα ανάπτυξης που φέρει την ονομασία 'Elsewhere Entertainment'.

Το νέο αυτό στούντιο εδρεύει στην Βαρσοβία της Πολωνίας, έχοντας και επιπλέον πόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήδη στο δυναμικό της εντάσονται μεγάλα ταλέντα που έχουν δουλέψει σε παιχνίδια όπως τα The Last of Us, Uncharted, The Witcher 3, Cyberpunk 2077, Far Cry και άλλα.

Μάλιστα, οι στόχοι του νέου αυτού στούντιο είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα της Activision, ετοιμάζει ένα narrative-based "AAA" τίτλο που θέλει να επαναπροσδιορίσει το είδος.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

Χτισμένη από το μηδέν, η Elsewhere Entertainment είναι ένα κορυφαίο και αυτόνομο στούντιο αφιερωμένο στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που εμπνέει τολμηρές και διαφορετικές ιδέες. Η βασική αποστολή της ομάδας ενθαρρύνει τους πάντες να εξερευνήσουν και να συνεργαστούν δημιουργικά για να δημιουργήσουν ένα franchise με διαρκή κληρονομιά που θα έχει απήχηση πολύ πέρα από τα παιχνίδια.

Το νέο στούντιο έχει πλήρη πρόσβαση στους πόρους και τα εργαλεία της Activision, καθώς συνεχίζει να αυξάνει την παραγωγή και την ανάπτυξη. Η Elsewhere ανοίγει την αναζήτησή της για τα καλύτερα ταλέντα από όλη τη βιομηχανία και από όλο τον κόσμο για να βοηθήσει στη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης και επόμενης γενιάς gaming εμπειρίας.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πρώτο project της Elsewhere Entertainment, αλλά ξέρουμε πως θα ανήκει σε ένα νέο IP.