"Το Bitcoin μπορεί να αχρηστευθεί" - Προειδοποίηση από την Τράπεζα της Αγγλίας

"Όσοι επενδύουν στα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να είναι προετιομασμένοι να τα χάσουν όλα"
15 Δεκεμβρίου 2021 19:19
"Το Bitcoin μπορεί να αχρηστευθεί" - Προειδοποίηση από την Τράπεζα της Αγγλίας

Μια αυστηρή προειδοποίηση εξέδωσε η Τράπεζα της Αγγλίας για την αγορά των κρυπτονομισμάτων και συγκεκριμένα για το πιο διαδεδομένο όλων, το Bitcoin

Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας αμφισβητεί την αξία του Bitcoin το οποίο αν και κορύφωσε στα $67.000/bitcoin στις αρχές Νοεμβρίου, στο άκουσμα της είδησης της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, έγινε ένα μαζικό "sell-off" στην ψηφιακή αγορά. Λίγο αργότερα όμως σταθεροποιήθηκε και πλέον βρίσκεται κοντά στα €41.000 την ώρα γραφής του άρθρου. 

Σύμφωνα με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Sir Jon Cunliffe, το Bitcoin "μπορεί να αχρηστευθεί" και να χάσει εντελώς την αξία του, όπως δηλώνει στο BBC:

H τιμή τους ανεβοκατεβαίνει συνεχώς και τα bitcoin θεωρητικά ή και πρακτικά θα μπορούσαν να βουτήξουν στο μηδέν.

Μάλιστα, τονίζει ότι όσοι επενδύουν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να χάσουν τα πάντα. Διάφοροι οργανισμοί και εταιρίες, αναφέρει, πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πώς θα ενσωματώσουν περιουσιακά στοιχεία από κρυπτονομίσματα. Από την πλευρά της η Τράπεζα της Αγγλίας δηλώνει πως είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα ρίσκα που συνδέονται με την άνοδο των crypto. 

Ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας, ο Thomas Belsham, σχολιάζει πως η περιορισμένη φύση του Bitcoin μπορεί εν τέλει να το καταστήσει ανάξιο στην αγορά. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, το "ταβάνι" του mining στο bitcoin δε θα ξεπεράσει ποτέ τα 21 εκ. bitcoin. To δίκτυο του Bitcoin είναι έτσι σχεδιασμένο ούτως ώστε το τελευταίο ψηφιακό νόμισμά του να "εξορυχθεί" το έτος 2140

Μέχρι σήμερα έχουν εξορυχθεί περίπου 18.9 εκ. Bitcoin παγκοσμίως ή περίπου το 90% ολόκληρου του πιθανού αποθέματος