Απάτη με Bitcoin αξίας μισού εκατομμυρίου στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν οι δράστες
10 Νοεμβρίου 2021 11:48
Απάτη με Bitcoin αξίας μισού εκατομμυρίου στη Θεσσαλονίκη

Ένα ζευγάρι Ρουμάνων προσπάθησε να αποσπάσει Bitcoin αξίας $445.000 από ιδιοκτήτη εταιρίας διαχείρισης ακινήτων. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, το ζευγάρι παρουσιάστηκε ως υποψήφιοι αγοραστές ακινήτου αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ζήτησαν από τον επιχειρηματία να εμφανίσει ως αντίτιμο του ακινήτου το ποσό των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ για να παραπλανήσουν το συνέταιρό τους ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Έπειτα, έπεισαν τον επιχειρηματία να εμφανίσει ένα ψηφιακό πορτοφόλι με 445.000 δολάρια σε μορφή Bitcoin, τα οποία θα τους επέστρεφε μετά την αγοραπωλησία. Σε ραντεβού τους, ο επιχειρηματίας έδωσε το usb stick με κωδικούς για ξεκλείδωμα του πορτοφολιού και τότε η 26χρονη αντικατέστησε το στικάκι με ένα άλλο κενό.

Έπειτα το ζευγάρι κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο, ο επιχειρηματίας αντιλήφθηκε την απάτη και η αστυνομία τους συνέλαβε πριν ανέβουν στο αεροπλάνο για Γερμανία.

Και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία. Η ροή των κρυπτονομισμάτων ερευνάται από την αστυνομία και την Europol.