Η PS4 crypto φάρμα στην Ουκρανία τελικά φάρμαρε FIFA Ultimate λογαριασμούς

Και όχι Bitcoins
20 Ιουλίου 2021 11:49
Η PS4 crypto φάρμα στην Ουκρανία τελικά φάρμαρε FIFA Ultimate λογαριασμούς

Νωρίτερα μέσα στο μήνα η αστυνομία της Ουκρανίας έκανε έφοδο σε μία αποθήκη όπου φαινόταν πως υπήρχε μία εγκατάσταση crypto mining με χιλιάδες PS4 κονσόλες στο εσωτερικό της. Ωστόσο, τώρα αποκαλύπτεται πως η εγκατάσταση δεν είχε να κάνει με κρυπτονομίσματα, αλλά με λογαριασμούς για το FIFA της EA.

Όπως αναφέρει το ουκρανικό Delo, οι κονσόλες έτρεχαν bots για να παίζουν FIFA και να κερδίζουν το in-game νόμισμα, το οποίο χρησιμοποιούν όσοι παίζουν το Ultimate Team (FUT) mode για να αγοράζουν πολύτιμους παίκτες. Πολλά FUT packs μάλιστα αγοράζονται έναντι πραγματικών χρημάτων.

Η αγορά ή πώληση FIFA νομισμάτων με πραγματικά χρήματα είναι ενάντια στους κανονισμούς της EA, ωστόσο αυτό δε σταματά τους επιτήδειους της μαύρης αγοράς, στην οποία μπορεί να βρει κάποιος λογαριασμούς “φορτωμένους” με νομίσματα του παιχνιδιού, αγοράζοντας 5 εκατομμύρια νομίσματα έναντι ακόμα και $300.

Τα κέρδη της EA από τις Ultimate Teams των sports games της άγγιξαν πέρυσι τα $1.62 δισεκατομμύρια, αποτελώντας το 29% των εσόδων της.