Το iPhone είναι ο ηγέτης της αγοράς στα 5G τηλέφωνα

Παρά την άνοδο των OPPO και Samsung
18 Ιουνίου 2021 09:49
Το iPhone είναι ο ηγέτης της αγοράς στα 5G τηλέφωνα

Η Apple μπορεί να μην ήταν από τις πρώτες εταιρίες που υιοθέτησαν την 5G τεχνολογία και να μπήκε στο “χορό” ένα χρόνο μετά, ωστόσο αυτό δεν τη σταμάτησε από το να γίνει ο ηγέτης της αγοράς των 5G τηλεφώνων. Σύμφωνα με μία αναφορά της Strategy Analytics δε βρίσκεται απλά στην πρώτη θέση, αλλά κυριαρχεί στην αγορά των 5G smartphones.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2020 είχαμε τα πρώτα 5G iPhones και η Apple εκτιμά πως έχει πουλήσει περίπου 50 εκατομμύρια 5G iPhones. Αυτό το νούμερο αντιστοιχεί στο 40% των συνολικών πωλήσεων 5G τηλεφώνων. Η δεύτερη OPPO βρίσκεται αρκετά πιο πίσω με 14 εκατομμύρια συσκευές, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Vivo, Samsung και Xiaomi.

Περνώντας τώρα στο 2021, οι αριθμοί αλλάζουν, με τους OPPO, Vivo και Samsung να αυξάνουν το μερίδιό τους κατά 5% περίπου έκαστος, ενώ οι πωλήσεις της Apple έπεσαν στις 40 εκατομμύρια συσκευές. Και πάλι όμως η διαφορά από τη δεύτερη OPPO είναι διπλάσια, καθώς η Apple διατηρεί το 30% της 5G smartphone αγοράς.

Παραμένει άγνωστο αν η Apple θα μπορέσει να διατηρήσει το προβάδισμά της, καθώς τα νέα της τηλέφωνα έρχονται μία φορά το χρόνο και οι υπόλοιπες εταιρίες θα συνεχίσουν να προσφέρουν νέες 5G συσκευές.