Οι απαγορεύσεις της Κίνας αναγκάζουν τους crypto miners να μετακομίσουν στην Αμερική

Απόφαση με τεράστιες επιπτώσεις
24 Μαΐου 2021 10:55
Οι απαγορεύσεις της Κίνας αναγκάζουν τους crypto miners να μετακομίσουν στην Αμερική

Η εντολή της Κίνας πριν λίγες μέρες στις τράπεζες και στις εταιρίες πληρωμών να μην εκτελούν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, έριξε απότομα την αξία του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, αλλά οι επιπτώσεις από αυτήν την απόφαση δε σταματούν εκεί. Το crypto mining είναι μία τεράστια βιομηχανία στην Κίνα, που παράγει το 70% του παγκόσμιου αποθέματος κρυπτονομισμάτων. Τώρα, δύο τεράστιες εταιρίες crypto mining, η Huobi Mall και η BTC.TOP, αποφάσισαν να διακόψουν τη λειτουργία τους στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, η Huobi Mall ανακοίνωσε πως είναι σε επικοινωνία με παρόχους υπηρεσιών στην Αμερική για να βρει τρόπο να εξάγει τα mining rigs της και ζήτησε από τους πελάτες της να μην ανησυχούν. Η BTC.TOP ανακοίνωσε επίσης πως θα συνεχίσει το crypto mining από τη Βόρεια Αμερική.

Μακροπρόθεσμα, σχεδόν όλα τα κινεζικά crypto mining rigs θα πουληθούν στην άλλη πλευρά του ωκεανού, καθώς οι Κινέζοι νομοθέτες κάνουν παράνομο το mining στο σπίτι. Στο τέλος, η Κίνα θα χάσει την υπολογιστική ισχύ κρυπτονομισμάτων από ξένες αγορές, όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη. – Jiang Zhuoer, ιδρυτής BTC.TOP

Η HashCow, άλλη μία εταιρία crypto mining που διαθέτει 10 mining εργοστάσια σε επαρχίες της Κίνας και πουλάει την υπολογιστική ισχύ της σε επενδυτές, ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την αγορά νέων rigs, ενώ θα αποζημιώσει αυτούς που είχαν επενδύσει σε αυτήν αλλά δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν το mining.

Να σημειώσουμε πως μετά από αυτές τις εξελίξεις, το Bitcoin σημείωσε πτώση 17% την Κυριακή πριν ανακτήσει κάποιες απώλειες σήμερα το πρωί. Συνολικά, το Bitcoin έχει πέσει πλέον κατά 50% από το ιστορικό υψηλό του.