Μαντέψτε ποιο website είναι το χειρότερο για το περιβάλλον

Αλλά και ποιο είναι το καλύτερο
22 Μαΐου 2021 10:34
Μαντέψτε ποιο website είναι το χειρότερο για το περιβάλλον

Κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα website, συμβάλλετε στην αύξηση του αποτυπώματος άνθρακα, τις συνολικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου δηλαδή που προκαλούνται από ένα άτομο, γεγονός, οργάνωση, υπηρεσία κλπ. Και αυτό επειδή τα websites βρίσκονται σε servers, οι οποίοι με τη σειρά τους τροφοδοτούνται με ενέργεια από το ηλεκτρικό δίκτυο. Όσο πιο αργά φορτώνει ένα site, τόση περισσότερη ενέργεια χρησιμοποιεί και επομένως τόσο περισσότερα αέρια θερμοκηπίου παράγει.

Το WebsiteToolTester ερεύνησε 140 από τα πιο δημοφιλή website του κόσμου για να δει ποια έχουν τις χειρότερες επιπτώσεις για το περιβάλλον, αλλά και ποια κάνουν το χρέος τους απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Τα συμπεράσματα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Το χειρότερο site σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ετήσια βάση με διαφορά από τα άλλα είναι το YouTube, το οποίο με 360 δισεκατομμύρια επισκέψεις το χρόνο, παράγει 702.000 τόνους CO2 ετησίως. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Google.com με λιγότερο από τις μισές εκπομπές.

Εν τω μεταξύ, η Daily Mail παράγει τις περισσότερες εκπομπές CO2 ανά επίσκεψη με 30.39 γραμμάρια κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται τη σελίδα της. Και εδώ, η διαφορά με το δεύτερο Reddit είναι τεράστια, αφού παράγει μόλις 5.58 γραμμάρια.

Στον αντίποδα όμως έχουμε το Instagram στην πρώτη θέση των sites με τις λιγότερες εκπομπές ρύπων, με 0.01 γραμμάρια ανά επίσκεψη, κυρίως λόγω του καθαρού σχεδιασμού του, ενώ την ίδια στιγμή το Facebook έχει 0.20 γραμμάρια και το Twitter 0.84 γραμμάρια.