Η Ινδία διατάσσει το Twitter να κατεβάσει posts που επικρίνουν το χειρισμό της COVID-19

Μεταξύ τους και tweets πολιτικών
26 Απριλίου 2021 09:10
Η Ινδία διατάσσει το Twitter να κατεβάσει posts που επικρίνουν το χειρισμό της COVID-19

Η Ινδία προσπαθεί για άλλη μια φορά να σιωπήσει την online κριτική των χειρισμών της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια των σοκαριστικών εξελίξεων με την εξάπλωση της COVID-19 σε όλη τη χώρα. Όπως αναφέρει το TechCrunch, η κυβέρνηση της Ινδίας διέταξε το Twitter να κατεβάσει περισσότερα από 50 tweets τα οποία ασκούν κριτική στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Το Twitter συμμορφώθηκε και μπλόκαρε τα posts, μόνο για τους Ινδούς χρήστες. Να σημειώσουμε πως τα εν λόγω posts περιλαμβάνουν tweets από μέλη της Βουλής, μίας Υπουργού και διασημοτήτων του κινηματογράφου.

Το Twitter δήλωσε πως είναι υποχρεωμένο να κάνει τα tweets μη διαθέσιμα στους κατοίκους της Ινδίας αν παραβιάζουν τους τοπικούς νόμους, ωστόσο έστειλε πρώτα ειδοποίηση στους κατόχους των λογαριασμών για να τους ενημερώσει πως το έκανε κατόπιν αίτησης της ινδικής κυβέρνησης.

Όταν λαμβάνουμε μία έγκυρη νομική αίτηση, την αναλύουμε υπό τους κανονισμούς του Twitter και των τοπικών νόμων. Αν το περιεχόμενο παραβιάζει τους κανονισμούς του Twitter το αφαιρούμε από την υπηρεσία. Αν διαπιστωθεί πως είναι παράνομο σε μία συγκεκριμένη δικαιοδοσία αλλά δεν παραβιάζει τους κανονισμούς του Twitter, μπορεί να αποτρέψουμε την πρόσβαση μόνο στην Ινδία.

Η Ινδία έχει πιέσει αρκετές φορές social media πλατφόρμες να αποσύρουν περιεχόμενο που δεν εγκρίνει η κυβέρνηση, με τελευταίο παράδειγμα τις διαδηλώσεις των αγροτών. Να σημειώσουμε πως η Ινδία βρίσκεται εν μέσω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού στη χώρα, σημειώνοντας 300.000 κρούσματα καθημερινά με 2.500 θανάτους. Τα νοσοκομεία είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, δε διαθέτουν αναπνευστήρες, οξυγόνο και φάρμακα, ενώ μόλις το 1.5% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.