Νέο ρεκόρ ανόδου για το Bitcoin - Ξεπέρασε τα $60.000

Τριπλασίασε την αξία του σε σχέση με πέρυσι
14 Μαρτίου 2021 10:46
Νέο ρεκόρ ανόδου για το Bitcoin - Ξεπέρασε τα $60.000

Το Bitcoin σημείωσε ακόμα ένα ρεκόρ, φτάνοντας σε αξία τα $60.000 για πρώτη φορά. Ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν τη νέα αύξηση εν μέρει στην έγκριση του πακέτου βοήθειας στις ΗΠΑ, ύψους 1.9 τρισεκατομμυρίων που πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και υπέγραψε ο Πρόεδρος Biden. Πλέον, η συνολική αξία του Bitcoin στην αγορά εκτιμάται πως ξεπερνά $1 τρισεκατομμύριο.

Το Bitcoin έχει τριπλασιάσει την αξία του από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, κυρίως υποστηριζόμενο από θεσμικούς επενδυτές και μεγάλες εταιρίες οι οποίες το υιοθετούν ως τρόπο πληρωμής. Το Φεβρουάριο η Tesla αγόρασε Bitcoin αξία $1.5 δις, ενώ ανακοίνωσε πως σύντομα θα δέχεται το κρυπτονόμισμα ως τρόπο πληρωμής για τα αυτοκίνητά της. Η Mastercard ανακοίνωσε και αυτή πως θα αρχίσει να δέχεται ορισμένα κρυπτονομίσματα ως τρόπο πληρωμής, ενώ και η BlackRock, η μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρία διαχείρισης επενδύσεων, εξερευνά τρόπους για να χρησιμοποιήσει τα ψηφιακά νομίσματα.

Η πανδημία φυσικά έπαιξε και αυτή το ρόλο της, καθώς ολοένα και περισσότερος κόσμος στράφηκε προς τις online αγορές, μειώνοντας τη χρήση χαρτονομισμάτων. Αυτοί που εναντιώνονται στη χρήση του Bitcoin το χαρακτηρίζουν περισσότερο ως ένα χρηματιστηριακό εργαλείο ευαίσθητο στη χειραγώγηση της αγοράς και λιγότερο ως ένα πραγματικό νόμισμα, ενώ εγείρουν και περιβαλλοντικές ανησυχίες με την τεράστια ποσότητα ενέργειας που απαιτούν οι επιβεβαιώσεις των συναλλαγών.