Το Bitcoin είχε τη μεγαλύτερη πτώση του εδώ και μήνες

Η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο
22 Ιανουαρίου 2021 10:30
Το Bitcoin είχε τη μεγαλύτερη πτώση του εδώ και μήνες

Ένα απότομο φρένο πάτησε η ξέφρενη κούρσα του Bitcoin, αφού το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε πτώση 13% χτες Πέμπτη, πτώση που ξεπερνά τις απώλειες του 11% του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα η μεγαλύτερη πτώση που έχουμε δει το 2020 ήταν τον Απρίλιο με 39%.

Δε χρειάζεται να εκλογικεύσουμε υπερβολικά μία ανεπαρκή και ανώριμη αγορά όπως είναι το bitcoin, αλλά υπάρχει σίγουρα αλλαγή στη δυναμική. Το κοπάδι μάλλον είδε την πορεία και τρόμαξε και είπε τώρα είναι η ώρα να πουλήσουμε. – Kyle Rodda, αναλυτής της IG Markets στη Μελβούρνη

Το Bitcoin βρίσκεται 20% χαμηλότερα από το ρεκόρ των $42.000 που έφτασε πριν δύο εβδομάδες, υποχωρώντας υπό τις ανησυχίες περί φούσκας και καθώς φέρνει την προσοχή νομοθετών πάνω του. Την Τρίτη, η νέα επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, εξέφρασε τις ανησυχίες της πως τα κρυπτονομίσματα χρηματοδοτούν εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η Christine Lagarde της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάλεσε για παγκόσμιο έλεγχο του Bitcoin.

Η Techemy Capital βλέπει την πτώση ως μία “λακούβα” και δεν περιμένει να συνεχιστεί η πτωτική τάση. Ο Mike McGlone του Bloomberg προβλέπει πως το Bitcoin θα κρατηθεί μεταξύ $30.000 και $40.000 για αρκετό διάστημα πριν ξεκινήσει και πάλι την άνοδό του. Ο Scott Minerd της Guggenheim από την άλλη, βλέπει και πτώση που θα το φέρει ακόμα και στα $20.000.

Σε κάθε περίπτωση, η χτεσινή πτώση “έσβησε” πρακτικά τα κέρδη του Bitcoin φέτος, φέρνοντάς το μόλις 6% πάνω από αυτό που ξεκίνησε το 2021.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ethereum, σημείωσε και αυτό πτώση 12% πριν σταθεροποιηθεί στα $1.140.