Windows 10: Διαθέσιμη η αναβάθμιση Οκτωβρίου

Φέρνει αλλαγές στο Start menu και στη λειτουργία του Alt Tab
21 Οκτωβρίου 2020 11:36
Windows 10: Διαθέσιμη η αναβάθμιση Οκτωβρίου

Η Microsoft διέθεσε το Windows 10 October 2020 Update ταυτόχρονα σε 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Το νέο update φέρνει περισσότερο ρυθμίσεις παρά νέα χαρακτηριστικά, ωστόσο υπάρχουν αναβαθμίσεις.

Καταρχάς έχουμε ανανεωμένο Start menu με νέο design το οποίο αφαιρεί το χρώμα πίσω από τα logos των εφαρμογών και προσθέτει ένα διάφανο background στα tiles. Στη λειτουργικότητά του δεν αλλάζει κάτι.

Αλλάζει επίσης η λειτουργία του Alt Tab. Πλέον δε θα εναλλάσσεται μόνο στις ανοιχτές εφαρμογές αλλά και στα παράθυρα που έχετε ανοιχτά στον Microsoft Edge. Η Microsoft δίνει την επιλογή στους χρήστες όμως να κρατήσουν την παλιά λειτουργία του Alt Tab.

Για το PC gaming τώρα, προστίθεται ο έλεγχος του ρυθμού ανανέωσης της οθόνης για να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτά τα πολυπόθητα 144Hz, αλλάζοντας το refresh rate μέσα από τις ρυθμίσεις της οθόνης αντί για τις εφαρμογές της AMD ή της NVIDIA.

Τέλος, νέες αλλαγές περιλαμβάνουν πιο καθαρή taskbar, πιο εύκολα αναγνωρίσιμα εικονίδια και το tablet mode δεν εμφανίζεται πλέον αν χρησιμοποιείτε 2-in-1 laptop.

Η αναβάθμιση είναι ήδη διαθέσιμη, ωστόσο μπορεί να μην είναι ορατή σε όλους.

Ακολουθούμε μία προσεκτική προσέγγιση για τη διάθεση του October 2020 Update. Περιορίζουμε τη διαθεσιμότητα στις επόμενες εβδομάδες για να διασφαλίσουμε μία αξιόπιστη εμπειρία download και έτσι το update μπορεί να μην είναι διαθέσιμο άμεσα. Επιπλέον, κάποιες συσκευές μπορεί να έχουν προβλήματα συμβατότητας για τις οποίες έχουμε έτοιμη μία λύση, οπότε δε θα προσφέρουμε το update μέχρι να σιγουρευτούμε πως θα έχετε μία καλή εμπειρία αναβάθμισης. – John Cable, Windows Servicing and Delivery

Εσείς μπορείτε να δείτε τώρα αν η συσκευή σας υποστηρίζεται άμεσα για αναβάθμιση επιλέγοντας Settings > Update & Security > Windows Update. Αν δεν εμφανίζεται κάποια αναβάθμιση, κάντε υπομονή μερικές εβδομάδες.