Η Microsoft θέλει να βάλει διαφημίσεις στην Έναρξη των Windows 11!

Και ζητάει ξανά την άποψή σας
13 Απριλίου 2024 11:33
Η Microsoft θέλει να βάλει διαφημίσεις στην Έναρξη των Windows 11!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, πέρυσι το Μάρτιο η Microsoft είχε προσθέσει για πρώτη φορά διαφημίσεις στην Έναρξη των Windows 11, προωθώντας την υπηρεσία cloud αποθήκευσης αρχείων OneDrive. Τώρα, ο αμερικανικός κολοσσός φαίνεται πως πειραματίζεται ξανά με αυτή την ιδέα και είναι έτοιμος να προσθέσει περισσότερες διαφημίσεις σε αυτό το πολύ βασικό μενού του λειτουργικού συστήματος.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Microsoft μόλις έκανε διαθέσιμη προς δοκιμή από τα μέλη του Windows Insider προγράμματος μια νέα έκδοση των Windows 11. Αυτή η έκδοση προβάλει πλέον διαφημίσεις για προγράμματα που δεν έχει εγκατεστημένα ο χρήστης, εντός της Έναρξης.

Η Έναρξη των Windows 11 είναι χωρισμένη σε δύο βασικές ενότητες. Η πρώτη αφορά τις καρφιτσωμένες εφαρμογές και η άλλη τις προτάσεις από το λειτουργικό σύστημα και περιλαμβάνει αρχεία που ανοίξατε πρόσφατα, προγράμματα που χρησιμοποιείτε συχνά, κοκ. Στην ενότητα των προτάσεων είναι που η Microsoft ξεκίνησε να προβάλει διαφημίσεις στη δοκιμαστική αυτή έκδοση των Windows.

Όπως μπορείτε να δείτε και από την εικόνα που ακολουθεί, μια διαφήμιση μπορεί να είναι για παράδειγμα για ένα πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών που μπορείτε να κατεβάσετε από το Microsoft Store. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν οι developers πληρώνουν για να εμφανίζονται εκεί οι εφαρμογές τους ή αν η Microsoft απλά τις προτείνει, αλλά όπως και να ‘χει μοιάζουν με διαφημίσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση στο blog των Windows τονίζει:

Συνεχίζοντας τις πρόσφατες βελτιώσεις, όπως  η ομαδοποίηση των πρόσφατα εγκατεστημένων εφαρμογών και η εμφάνιση των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε συχνά, δοκιμάζουμε τώρα και την εμφάνιση συστάσεων για να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε εξαιρετικές εφαρμογές από το Microsoft Store στην ενότητα Recommended στο μενού Έναρξη.

Η Microsoft επισημαίνει πως οι προτάσεις θα μπορούν να απενεργοποιηθούν μέσα από τις ρυθμίσεις, ενώ αναφέρει ότι θέλει την άποψη των Windows Insiders για να αποφασίσει αν θα κάνει ευρέως διαθέσιμο το χαρακτηριστικό για όλους τους χρήστες των Windows 11 στο μέλλον.