Τέλος τα Windows 10 και η Microsoft ξεκίνησε να στέλνει full-screen ειδοποιήσεις

Λίγοι μήνες έμειναν ακόμη
12 Απριλίου 2024 19:12
Τέλος τα Windows 10 και η Microsoft ξεκίνησε να στέλνει full-screen ειδοποιήσεις

Από πέρυσι τον Δεκέμβριο, η Microsoft είχε ανακοινώσει πως το τέλος των Windows 10 πλησιάζει. Το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα αμέτρητοι χρήστες θα σταματήσει να λαμβάνει ενημερώσεις μετά τις 14 Οκτωβρίου του 2025, δηλαδή σε 18 μήνες από τώρα.

Με το τέλος να πλησιάζει λοιπόν, η Microsoft ξεκίνησε τώρα να στέλνει full-screen ειδοποιήσεις σε χρήστες που δεν έχουν κάνει ακόμη τη μετάβαση στα Windows 11. Ναι, καλά διαβάσατε. Όπως μεταφέρει ο χρήστης του Reddit ‘Woopinah9’, ενώ δούλευε στον υπολογιστή του, ξαφνικά το λειτουργικό σύστημα κάλυψε όλη την οθόνη με ένα μήνυμα αναβάθμισης στα Windows 11. Περιέργως, ο υπολογιστής του εμφάνισε το μήνυμα παρόλο που δεν πληροί της προϋπόθεσης.

Η εν λόγω ειδοποίηση έγραφε:

Ένα νέο ταξίδι με τα Windows

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την αφοσίωσή σας ως πελάτης των Windows 10. Καθώς το τέλος της υποστήριξης των Windows 10 πλησιάζει, είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε στο PC ταξίδι σας.

Ο υπολογιστής σας δεν είναι επιλέξιμος για αναβάθμιση σε Windows 11, αλλά θα συνεχίσει να λαμβάνει διορθώσεις και ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10 μέχρι τη λήξη της υποστήριξης στις 14 Οκτωβρίου 2025.

Μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε για τη μετάβαση στα Windows 11.

Η full-screen ειδοποίηση που ξεκίνησε να εμφανίζεται σε χρήστες των Windows 10:

Για την ιστορία, η Microsoft είχε χρησιμοποιήσει μια παρόμοια στρατηγική το 2016 για να πείσει τους χρήστες να κάνουν αναβάθμιση στα Windows 10. Περιέργως, η ειδοποιήση δεν αναφέρει πως οι χρήστες που είναι διατεθεμένοι να πληρώσουν, θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησημοποιούν το λειτουργικό σύστημα λαμβάνοντας ενημερώσεις ασφαλείας. Αναλυτικές πλρηφοροίες για το συνδρομητικό ESU πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, ακόμη υπάρχουν εκατομμύρια απλοί χρήστες που χρησιμοποιούν τα Windows 10, είτε επειδή τα προτιμούν είτε επειδή η Microsoft ανέβασε τις απαιτήσεις συστήματος των Windows 11. Σύμφωνα με τα στατιστικά της StatCounter, τα Windows 10 εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από το 69% όλων των χρηστών των Windows! Συγκριτικά, το αντίστοιχο ποσοστό υιοθέτησης των Windows 11 ανέρχεται σε μόλις 27%.

Μιλώντας για απαιτήσεις συστήματος, τα Windows 11 υποστηρίζουν μόνο επεξεργαστές που κυκλοφόρησαν από το 2018 και μετά, ενώ παράλληλα απαιτούν και υποστήριξη TPM 2.0. Κάπως έτσι, ακόμη και κάτοχοι σύγχρονων συστημάτων με Ryzen επεξεργαστές πρώτης γενιάς έμειναν εκτός.