Η Microsoft στο πλευρό της Epic - Προειδοποιεί για καταστροφικές συνέπειες

Η Apple απειλεί την ανάπτυξη όλων των παιχνιδιών που χρησιμοποιούν Unreal Engine
24 Αυγούστου 2020 09:56
Η Microsoft στο πλευρό της Epic - Προειδοποιεί για καταστροφικές συνέπειες

Η ανάκληση της άδειας χρήσης των εργαλείων developers από την Apple έχει στοιχίσει στην Epic, με τη δεύτερη να ισχυρίζεται πως η Apple απειλεί ολόκληρο το οικοσύστημα των game developers, μιας και πρακτικά θα άρει την υποστήριξη της Unreal Engine στο iOS.

Το εύρος των αντιποίνων της Apple είναι από μόνη της μία παράνομη προσπάθεια να διατηρήσει το μονοπώλιό της και να αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια από άλλους που θα τολμούσαν να αντιταχθούν στην Apple. – Epic

Η Epic λοιπόν βρήκε έναν απροσδόκητο σύμμαχο στο πρόσωπο της Microsoft, η οποία με δημόσια δήλωσή της τονίζει πόσο καταστροφική θα είναι η απαγόρευση πρόσβασης της Epic στα developer tools της Apple, καθώς κανείς developer που χρησιμοποιεί Unreal Engine δε θα μπορεί να διορθώσει bugs και να προσφέρει fixes, πρακτικά σταματώντας την υποστήριξη για μία πληθώρα παιχνιδιών, ανάμεσά τους και το Forza.

Ο Kevin Gammill του Xbox δήλωσε πως η Unreal Engine της Epic είναι μία “κρίσιμη” τεχνολογία για τη βιομηχανία και η απώλεια πρόσβασης σε αυτήν σε iOS και Mac θα στερήσει από τη Microsoft και άλλους δημιουργούς παιχνιδιών μία σημαντική επιλογή μηχανής γραφικών και πως αυτό θα ήταν καταστροφικό για τα παιχνίδια που βρίσκονται ήδη σε ανάπτυξη. Η Microsoft και άλλες εταιρίες θα έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ του να ξεκινήσουν από την αρχή την ανάπτυξη των games ή να αποκλείσουν τις Apple συσκευές ή ακόμα και να ακυρώσουν ένα παιχνίδι τελείως. Κάτι τέτοιο δε θα επηρέαζε μόνο τους iOS και Mac χρήστες, αλλά θα διαιρούσε την αγορά και το online gaming δε θα μπορούσε να συμβεί σε διαφορετικές πλατφόρμες.