Αυτό το εντυπωσιακό timelapse χρειάστηκε τρία χρόνια για να γυριστεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματικότητα χάρη στην προσήλωση του φωτογράφου
16 Μαΐου 2020 09:30
Αυτό το εντυπωσιακό timelapse χρειάστηκε τρία χρόνια για να γυριστεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα timelapses καταναλώνουν αρκετό χρόνο, όμως ο Δανός φωτογράφος Jonas Hoholt το πήγε στο επόμενο επίπεδο, αφού χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια για να γυρίσει το εντυπωσιακό timelapse που θα δείτε παρακάτω. Ο Hoholt χρειάστηκε να τραβήξει πλάνα από 12 διαφορετικές περιόδους στη διάρκεια των τριών ετών για να αποκτήσει το υλικό που ήθελε και να το “δέσει”.

Οι ατελείωτες ώρες που ξόδεψα σε διάφορες τοποθεσίες με έκαναν να βλέπω και να νιώθω τις διαφορές και στις τέσσερις εποχές. Μου άνοιξε τα μάτια στο πόσο μοιάζει η φύση στον άνθρωπο. Η φύση παίρνει μία ανάσα και οι τέσσερις εποχές περνούν μπροστά από τα μάτια μας μέχρι να είναι έτοιμη για την επόμενη ανάσα και ξεκινάει όλο από την αρχή.

Το εντυπωσιακό video ονομάζεται “JUTLAND II – Breath of the Seasons” και τιμήθηκε με το “Vimeo Staff Pick”. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω, ενώ αν είστε περίεργοι για τον τρόπο με τον οποίο τα κατάφερε, ο Hoholt ανέβασε και ένα video που εξηγεί όλη τη διαδικασία και μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.

JUTLAND II | Breath of the Seasons from Jonas Høholt on Vimeo.