Samsung: Δεν υπάρχει πραγματική φωτογραφία

Δηλώσεις για την επεξεργασία μέσω ΑΙ
03 Φεβρουαρίου 2024 09:48
Samsung: Δεν υπάρχει πραγματική φωτογραφία

Μετά τις αποκαλύψεις των δυνατοτήτων της Galaxy AI στην επεξεργασία των φωτογραφιών του Galaxy S24, αρκετός λόγος έγινε για το πώς θα μπορούμε πλέον να ξεχωρίζουμε τις πραγματικές από τις επεξεργασμένες με AI φωτογραφίες. Παρόλο που η Samsung βάζει ένα υδατογράφημα σε κάθε φωτογραφία που έχει επεξεργαστεί με AI, αυτό είναι εύκολο να αφαιρεθεί με ένα crop στη φωτογραφία και το μόνο στοιχείο που θα το αποκαλύπτει θα είναι τα metadata της εικόνας.

Ωστόσο αυτή η ανησυχία δε φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τον επικεφαλής του τμήματος προϊόντων, καθώς όπως λέει, “κάθε φωτογραφία είναι ψεύτικη”.

Υπήρξε ένα πολύ ωραίο video από τον Marques Brownlee (MKBHD) πέρυσι για τη φωτογραφία της Σελήνης. Όλοι αναρωτιόντουσαν αν ήταν ψεύτικη ή όχι. Υπήρξε μία διαφωνία για το τι αποτελεί μία πραγματική φωτογραφία. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πραγματική φωτογραφία. Όταν έχεις αισθητήρες που καταγράφουν κάτι, αναπαράγεις αυτό που βλέπεις και δε σημαίνει τίποτα. Δεν υπάρχει πραγματική φωτογραφία. Μπορείς να προσπαθήσεις να ορίσεις την πραγματική λέγοντας “εγώ την τράβηξα”, αλλά αν χρησιμοποίησες AI για το zoom, το autofocus, τα χρώματα…είναι αληθινή; Ή είναι όλα φίλτρα; Δεν υπάρχει πραγματική φωτογραφία, τελεία. – Patrick Chomet, Samsung EVP

Ο Chomet παραδέχτηκε ωστόσο πως με την άνοδο της AI, το κομμάτι αυτό πρέπει να νομοθετηθεί και οι κυβερνήσεις δικαίως ανησυχούν καθώς δε θα γνωρίζουμε αν αυτό που βλέπουμε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και οι εικόνες μπορούν να χειραγωγηθούν με απίστευτη αληθοφάνεια. Τόνισε όμως πως η Samsung είναι διαθέσιμη να βοηθήσει.

Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως η στρατηγική της Samsung είναι να δώσει στους χρήστες δύο πράγματα. Έναν τρόπο να καταγράψουν τη στιγμή και έναν τρόπο να δημιουργήσουν “μία νέα πραγματικότητα”.

Και τα δύο χρησιμοποιούν AI, αλλά το δεύτερο παίρνει υδατογραφήματα και metadata για να διασφαλίσουμε πως οι χρήστες καταλαβαίνουν τη διαφορά.