Το Google Maps θα δείχνει διαφορετικά σύνορα ανάλογα με το χρήστη

Αμφισβητούμενες περιοχές θα προβάλλονται διαφορετικά στον καθένα
20 Φεβρουαρίου 2020 10:04
Το Google Maps θα δείχνει διαφορετικά σύνορα ανάλογα με το χρήστη

Οι χάρτες που βλέπουμε σήμερα προβάλουν με ακρίβεια τον κόσμο που ζούμε. Ωστόσο υπάρχουν περιοχές οι οποίες είναι αμφισβητούμενες και διεκδικούνται από δύο ή και περισσότερες δυνάμεις, όπως η Κριμαία ή το Κασμίρ.

Σύμφωνα με μία αναφορά της Washington Post, η εμφάνιση των συνόρων στο Google Maps θα εξαρτάται από την τοποθεσία του χρήστη. Στην εικόνα που βλέπετε παραπάνω, εμφανίζονται διαφορετικά σύνορα για κάποιον που βρίσκεται στην Ινδία και διαφορετικά για κάποιον που βρίσκεται στο Μπαγκλαντές.

Παραμένουμε ουδέτεροι σε θέματα αμφισβητούμενων περιοχών και συνόρων και κάνουμε κάθε προσπάθεια να απεικονίσουμε αντικειμενικά τη διαμάχη στους χάρτες μας χρησιμοποιώντας μία θολή διακεκομμένη γραμμή. Στις χώρες που έχουμε τοπικές εκδόσεις του Google Maps, ακολουθούμε την τοπική νομοθεσία όταν απεικονίζουμε ονόματα και σύνορα. – Ethan Russel, διευθυντής προϊοντικής διαχείρισης Google Maps

Στην περίπτωση της Κριμαίας, όλος ο κόσμος βλέπει πως είναι μια περιοχή που δεν ανήκει ούτε στη Ρωσία ούτε στην Ουκρανία, αλλά οι Ρώσοι βλέπουν πως είναι μέρος της χώρας τους.