3 νέα χαρακτηριστικά έρχονται στο Google Maps για να κάνουν τα ταξίδια πιο εύκολα

Η Google προετοιμάζεται για το καλοκαίρι
29 Μαρτίου 2024 22:57
3 νέα χαρακτηριστικά έρχονται στο Google Maps για να κάνουν τα ταξίδια πιο εύκολα

Με αφορμή το καλοκαίρι που πλησιάζει, η Google μόλις ανακοίνωσε μερικές αξιοσημείωτες προσθήκες στο Google Maps. Στόχος της εταιρίας είναι να διευκολύνει τους ταξιδιώτες να βρουν έμπνευση, να ανταλλάσσουν προτάσεις και να μαθαίνουν περισσότερα για ένα μέρος που τους ενδιαφέρει πριν το επισκεφτούν.

Η πρώτη ενημέρωση αφορά της λίστες. Συγκεκριμένα, η Google έχει κάνει ευκολότερο να βρει κάποιος έτοιμες λίστες με μέρη από κορυφαίες ιστοσελίδες και άλλα μέλη της κοινότητας, ξεκινώντας με επιλεγμένες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Ο τρόπος που θα λειτουργεί το χαρακτηριστικό είναι αρκετά απλός. Αρκεί κάποιος να ψάξει για μια πόλη και στα αποτελέσματα της αναζήτησης θα βλέπει και έτοιμες λίστες. Για παράδειγμα μια λίστα μπορεί να είναι τα κορυφαία νέα εστιατόρια σύμφωνα με την κατάταξη της εταιρίας OpenTable.

Παράλληλα, το Google Maps θα διατηρεί και μερικές επίσημες λίστες που θα διαμορφώνονται σύμφωνα με τη συνολική δραστηριότητα της κοινότητας. Οι λίστες αυτές θα είναι οι εξής: Η trending λίστα με μέρη που είναι δημοφιλή τελευταία, η λίστα με τα κορυφαία μέρη να επισκεφτεί κάποιος σε μια συγκεκριμένη περιοχή και η λίστα με τα «κρυμμένα διαμάντια», δηλαδή με λιγότερο γνωστά μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα γίνουν διαθέσιμοι οι λίστες αυτές για 40 πόλεις στις προαναφερθέντες χώρες και σύντομα η λειτουργία θα επεκταθεί περαιτέρω.

Συνεχίζοντας, η δεύτερη ενημέρωση αφορά και πάλι τις λίστες. Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι χρήστες θα έχουν πλέον περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης στη διάθεσή τους. Οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να αλλάζουν τη σειρά με την οποία εμφανίζονται οι καταχωρήσεις μιας λίστας. Πέρα από τη χρονολογική, θα μπορούν να τα βάζουν και με εντελώς δική τους σειρά, για παράδειγμα από το καλύτερο προς το χειρότερο. Παράλληλα, οι λίστες θα μπορούν να καρφιτσωθούν σε σημεία στο χάρτη για γρήγορη πρόσβαση, ενώ σε αυτές θα μπορεί να προστεθεί και περιεχόμενο από τα social media του χρήστη.

Η τελευταία προσθήκη στο Google Maps έχει να κάνει με την AI. Πλέον θα μπορείτε να διαβάσετε μια γρήγορη σύνοψη για ένα κατάστημα ή ένα μέρος από την AI της Google. Η τεχνητή νοημοσύνη θα λαμβάνει υπόψη τις γενικές πληροφορίες και τις κριτικές της κοινότητας και θα σας προσφέρει μια σύντομη περίληψη με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Επίσης, το Google Maps θα αποκτήσει και AI αναγνώρισης φωτογραφιών. Για παράδειγμα, κοιτώντας ένα πιάτο μέσα από τις φωτογραφίες σε ένα εστιατόριο, το Google Maps θα μπορεί να ανγνωρίσει ποιο είναι το όνομα του πιάτου και να σας ενημερώσει κατάλληλα.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε τη σχετική ανάρτηση της Google πατώντας εδώ.