Το Google Maps θέλει να κάνει τις συγκοινωνίες και τις διακοπές ευκολότερες με νέες λειτουργίες

Νέα χαρακτηριστικά έρχονται σύντομα στην εφαρμογή
16 Νοεμβρίου 2023 09:38
Το Google Maps θέλει να κάνει τις συγκοινωνίες και τις διακοπές ευκολότερες με νέες λειτουργίες

Η Google μόλις ανακοίνωσε μερικές σημαντικές αναβαθμίσεις που θα έρθουν σύντομα στο Google Maps, με στόχο η εμπειρία των χρηστών να γίνει καλύτερη από διάφορες απόψεις.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Google θα βελτιώσει τις οδηγίες που δίνει η εφαρμογή όταν θέλετε να πάτε σε κάποιον προορισμό, ειδικά στις περίπτωση χρήσης μέσων μαζικής μεταφοράς. Ειδικότερα, πλέον θα μπορείτε να επιλέγετε μεταξύ διαφόρων εναλλακτικών, όπως για παράδειγμα η «καλύτερη διαδρομή», η «διαδρομή με τις λιγότερες αλλαγές μέσου», η «διαδρομή με το λιγότερο περπάτημα», η «φθηνότερη διαδρομή» και η «προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία διαδρομή».

Συνεχίζοντας, η Google θέλει να κάνει το Maps μια πιο κοινωνική πλατφόρμα και συγχρόνως να κάνει τη διαχείριση των διακοπών ευκολότερη, ειδικά στις περιπτώσεις των μεγάλων παρεών. Έτσι, ένα νέο χαρακτηριστικό που ανακοινώθηκε για την πλατφόρμα είναι οι συνεργατικές λίστες.

Με αυτές, πολλοί χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν από τον δικό τους λογαριασμό σε μια κοινή λίστα. Για παράδειγμα, αν μια παρέα πάει διακοπές, ο καθένας μπορεί να προσθέσει τα μαγαζιά και τα αξιοθέατα που θέλει να επισκεφτεί από το μέρος των διακοπών σε μια κοινή λίστα και έτσι όλοι θα έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες από τα κινητά τους.

Η τελευταία προσθήκη που ανακοινώθηκε είναι τα emoji. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Google να κάνει την όλη εμπειρία πιο κοινωνική, το Google Maps απέκτησε πλέον emoji reactions. Αυτό σημαίνει πως αντίστοιχα με τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εφαρμογές μηνυμάτων, οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να αντιδρούν και με emojis σε φωτογραφίες χρηστών και reviews που υπάρχουν στη βάση δεδομένων του Maps.