Το Google Maps προσθέτει αυτό που οι Θεσσαλονικείς ζητάνε εδώ και χρόνια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το χαρακτηριστικό που θα πείτε “επιτέλους“
03 Οκτωβρίου 2023 19:37
Το Google Maps προσθέτει αυτό που οι Θεσσαλονικείς ζητάνε εδώ και χρόνια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιτέλους ένα χαρακτηριστικό που οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ζητούσαν εδώ και χρόνια προστίθεται από σήμερα στο Google Maps. Ο λόγος φυσικά για την ενσωμάτωση του ΟΑΣΘ στην εφαρμογή του Google Maps. 

Με την ένταξη του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στους χάρτες της Google που είναι προσβάσιμοι από κάθε smartphone είτε Android είτε iOS, διευκολύνεται το επιβατικό κοινό ώστε να βρει βασικές πληροφορίες για τα δρομολόγια και την άφιξή τους. 

Μέσα από το Google Maps, λοιπόν, θα μπορείτε πλέον εντελώς δωρεάν να βάλετε τη διαδρομή που επιθυμείτε και να σας δείξει λεπτομερώς ποιες γραμμές λεωφορείων θα ακολουθήσετε, σε ποια στάση να πάτε και την άφιξη των δρομολογίων. Ειδικά το τελευταίο για τους Θεσσαλονικείς ήταν ένα βάσανο καθώς καμία εφαρμογή ούτε επίσημη ούτε ανεπίσημη (όπως OASTH και MooveIt) δεν διέθεταν με ακρίβεια τις ώρες άφιξεις των λεωφορείων. 

Δείτε το σχετικό βίντεο του ΟΑΣΘ με την ενσωμάτωση στο Google Maps:

Με απλά λόγια, αναφέρει ο Οργανισμός, μέσω της εφαρμογής στην οποία έχει ενταχθεί ο ΟΑΣΘ, ένας άνθρωπος που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και δεν ξέρει πώς να μετακινηθεί, θα έχει δίπλα του έναν ψηφιακό βοηθό, «ώστε να... τον πιάσει από το χέρι και να τον καθοδηγήσει, δείχνοντάς του μάλιστα εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται πλέον και η αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης». 

"Ο ΟΑΣΘ εξελίσσεται. Εντάχθηκε ήδη στους δωρεάν χάρτες της Google. Δίνουμε τέλος στο έλλειμμα που υπήρχε στην ενημέρωση των επιβατών του Οργανισμού", δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης στο σχετικό βίντεο και προσθέτει: "Από εδώ και στο εξής όλοι οι επιβάτες, ιδίως όμως οι νεότεροι, οι οποίοι χρησιμοποιούν συστηματικά τις νέες τεχνολογίες, θα έχουν σωστή και πλήρη πληροφόρηση για τις μετακινήσεις τους στη Θεσσαλονίκη".

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ταγγίρης, το εργαλείο αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και στους φοιτητές, ιδίως αυτούς που δεν είναι από τη Θεσσαλονίκη, καθώς θα μπορούν να έχουν στο κινητό τους άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση για τους τρόπους μετακίνησής τους, είτε με λεωφορεία του ΟΑΣΘ, είτε με τα πόδια είτε με άλλους τρόπους.