Το Google Maps απέκτησε μια νέα απίστευτα βολική λειτουργία

Διαθέσιμη πλέον ευρέως
09 Σεπτεμβρίου 2023 00:57
Το Google Maps απέκτησε μια νέα απίστευτα βολική λειτουργία

Η Google μόλις ενημέρωσε την πασίγνωστη εφαρμογή πλοήγησής της, το Google Maps, με ένα εξαιρετικά βολικό χαρακτηριστικό. Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι χρήστες μπορούν πλέον να αποθηκεύουν τοποθεσίες που έχουν επισκεφθεί, θα επισκεφτούν ή που γενικά θέλουν να έχουν σημειωμένες στους χάρτες του και αυτές να εμφανίζονται με προσαρμοσμένα εικονίδια. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να αποθηκεύσει όλες τις αγαπημένες του καφετέριες με ένα emoji καφέ και αυτές θα εμφανίζονται με αυτό στο χάρτη, για γρήγορη πρόσβαση με μια ματιά.

Στο παρελθόν, η λειτουργία αποθήκευσης επέτρεπε την προσθήκη σε πέντε μόνο διαφορετικές κατηγορίες και έτσι συνήθως πολλοί χρήστες δεν ταξινομούσαν καν τις τοποθεσίες τους, βάζοντάς τες απλά στη λίστα με το αστεράκι. Η νέα λειτουργία που επιμελήθηκε η Google επιτρέπει την πολύ καλύτερη οργάνωση και διαχείριση, δίνοντας μια πιο προσωπική πινελιά στους χάρτες του καθενός.

Το χαρακτηριστικό είναι πλέον διαθέσιμο για όλους και παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες, καθώς και την εικόνα που ανάρτησε η ίδια η Google και δείχνει πως μπορείτε να μετατρέψετε τους χάρτες σας χρησιμοποιώντας το.

Πως να αποθηκεύσετε τοποθεσίες με προσαρμοσμένο εικονίδιο στο Gοοgle Maps:

1. Από την κάτω μπάρα πλοήγησης στην εφαρμογή επιλέξετε το μενού ‘Αποθηκευμένα’.

2. Επιλέξτε ‘Νέα Λίστα’.

3. Δώστε όνομα στην νέα λίστα σας και επιλέξτε το εικονίδιο που θέλετε.

4. Αφού δημιουργηθεί η λίστα, προσθέστε τοποθεσίες σε αυτή με το συνηθισμένο κουμπί ‘Αποθήκευση’.

5. Όλες οι τοποθεσίες της νέας λίστας θα εμφανίζονται στον χάρτη με το εικονίδιο που επιλέξατε.