Το Google Maps φέρνει ένα νέο χαρακτηριστικό που θα σας λύσει τα χέρια

Μια πολύ βολική λειτουργία
28 Φεβρουαρίου 2024 21:59
Το Google Maps φέρνει ένα νέο χαρακτηριστικό που θα σας λύσει τα χέρια

Επιτέλους, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την αρχική ανακοίνωση, η Google φέρνει στους Χάρτες της ένα νέο πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό που κυριολεκτικά θα λύσει τα χέρια εκατομμύρια χρηστών. Συγκεκριμένα, οι οδηγίες εφόσον έχετε θέσει έναν προορισμό θα είναι πλέον ορατές και στην οθόνη κλειδώματος, τόσο στο Android όσο και στο iOS.

Η νέα αυτή λειτουργία ονομάζεται ‘glanceable directions’ και επιτρέπει την προβολή τόσο της επόμενης στροφής, όσο και ενός ενδεικτικού χρόνου άφιξης στον προορισμό. Προηγουμένως αυτές οι πληροφορίες ήταν ορατές μόνο αν το τηλέφωνο ήταν ξεκλειδωμένο ή μέσα από ένα preview που καταλάμβανε ολόκληρη την οθόνη. Χάρη στα glanceable directions, οι χρήστες θα μπορούν με μια γρήγορη ματιά να δουν οδηγίες για τον προορισμό τους, χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώνουν τη συσκευή τους κάθε φορά.

Πέρα από την οθόνη κλειδώματος, τα glanceable directions θα επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν την πορεία τους στο χάρτη και από την οθόνη επιλογής διαδρομής, πριν δηλαδή πατήσουν την έναρξη πλοήγησης.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη λειτουργία είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και πως η διάθεσή της γίνεται σταδιακά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, αλλά προσεχώς θα εμφανιστεί στο μενού των ρυθμίσεων, εντός της ενότητας των ειδοποιήσεων.