Στείλτε μηνύματα από όπου κι αν βρίσκεστε, ακόμα και χωρίς δίκτυο κινητής 

Καλέστε σε βοήθεια σε περίπτωση τραυματισμού

Στείλτε μηνύματα από όπου κι αν βρίσκεστε, ακόμα και χωρίς δίκτυο κινητής

Το σήμα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι δυσεύρετο σε ακατοίκητες περιοχές ή ψηλά βουνά. Σε περίπτωση που έχετε ένα περιπετειώδες πνεύμα και θέλετε να εξερευνείτε τη φύση μόνοι σας ή κάνετε κάποιο extreme sport, καλό θα ήταν να έχετε την επιλογή να στείλετε ένα μήνυμα σε περίπτωση ανάγκης.

Εδώ έρχεται το SatPaq, μία μικρή, ελαφριά συσκευή η οποία συνδέεται στο τηλέφωνό σας και υποστηρίζει αμφίδρομη επικοινωνία με δορυφόρο. Είναι ουσιαστικά ένα μικρό δορυφορικό πιάτο το οποίο σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα χωρίς τη χρήση δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή Internet.

Απλά συνδέεται στο τηλέφωνό σας μέσω Bluetooth, και μέσω της Android ή iOS εφαρμογής της εταιρίας, μπορείτε να στείλετε μηνύματα στρέφοντας το SatPaq προς το δορυφόρο. Ο δέκτης του μηνύματος δε θα το λάβει από τον αριθμό σας αλλά από ένα νούμερο της SatPaq το οποίο θα περιέχει την υπογραφή σας.

Η ίδια η συσκευή κοστίζει $250 και η επαναφορτιζόμενη μπαταρία της διαρκεί για 4 μήνες. Όσο για τα μηνύματα μπορείτε να τα αγοράσετε σε πακέτα των 150, 1.000 και 10.000 που δε λήγουν και είναι εφ’ορου ζωής, σε τιμές που κυμαίνονται από 18 έως 37 cents ανά μήνυμα.

Το SatPaq απευθύνεται σε μία συγκεκριμένη μερίδα χρηστών οι οποίοι απομακρύνονται από τον πολιτισμό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπου τα δίκτυα επικοινωνίας παραλύουν.

0 σχολια