Android 15: Έρχονται τα δορυφορικά μηνύματα

Στείλτε μήνυμα χωρίς σήμα παρόχου ή wi-fi
23 Μαρτίου 2024 09:08
Android 15: Έρχονται τα δορυφορικά μηνύματα

Το δεύτερο developer preview του Android 15 είναι πλέον διαθέσιμο και μαζί έρχεται η πολυναμενόμενη υποστήριξη για δορυφορική συνδεσιμότητα. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση πως το Android 15 θα προσφέρει δορυφορικά μηνύματα, με την ανακοίνωση της Google να αναφέρει “προεγκατεστημένες RCS εφαρμογές για χρήση δορυφορικής συνδεσιμότητας, για αποστολή και λήψη μηνυμάτων”.

Πέρα από τα δορυφορικά μηνύματα, η Google φέρνει και μερικές ακόμα λειτουργίες. Έρχεται υποστήριξη για ανίχνευση καταγραφής οθόνης για εφαρμογές, κάτι που θα τους επιτρέψει να ειδοποιούν τους χρήστες τους πως η δραστηριότητά τους καταγράφεται. Βελτιώνεται επίσης η αξιοπιστία των ανέπαφων πληρωμών για εφαρμογές που χρησιμοποιούν NFC. Επιπλέον, βελτιώνεται και η αναγνώριση φωνητικών εντολών σε πολλαπλές γλώσσες.

Τέλος, οι developers αποκτούν απευθείας πρόσβαση στις μικρές εξωτερικές οθόνες των flip phones, για να προσφέρουν περισσότερους τρόπους αλληλεπίδρασης, ενώ βελτιώνεται και η ακανόνιστη ένταση του ήχου όταν ο χρήστης περνάει από μία εφαρμογή και σε μία άλλη.

Σύμφωνα με την Google, η public beta αναμένεται να δοθεί μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου, με την κυκλοφορία του Android 15 στο κοινό να αναμένεται τον Αύγουστο.