Τηλεόραση 8Κ από την Sharp και την RED

Οι δύο εταιρίες πιέζουν τα όρια της τεχνολογίας
03 Μαρτίου 2018 05:15
Τηλεόραση 8Κ από την Sharp και την RED

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε πως η Sharp ετοιμάζει οθόνη ανάλυσης 8K. Κατά την διάρκεια της IFA 2017, όπως είχαμε αναμεταδώσει, η εταιρία ανακοίνωσε το μοντέλο Aquos 8K TV, το οποίο βγήκε στην ασιατική αγορά με αντίτιμο τα $9,000 ενώ σύντομα αναμένεται να καταφτάσει και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών, ήρθε σε συνεργασία με την RED, μια από τις πιο γνωστές κατασκευάστριες κινηματογραφικών καμερών στον κόσμο, η οποία δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα της εικόνας καθώς ήταν από τις πρώτες που παρουσίασαν κάμερες ικανές να καταγράψουν βίντεο σε 8K. Η συνεργασία αυτή λέγεται πως έγινε για την ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας καινούριας τηλεόρασης 8K 70 ιντσών. Ο Phil Holland, cameraman και στενός συνεργάτης της RED, δήλωσε πως κατάφερε να δοκιμάσει το πρωτότυπο της τηλεόρασης, ενώ τα σχόλια του δεν ήταν αυτό που περίμεναν πολλοί.

Τονίζει πως για να μπορέσει κάποιος να εκμεταλλευτεί τέτοιου είδους οθόνη και ανάλυση θα πρέπει να έχει στην κατοχή του τρομερά καλό κινηματογραφικό υλικό καθώς και έναν πολύ δυνατό υπολογιστή. Στη σύγκριση μεταξύ του 8Κ και 4Κ υλικού, ο Holland την χαρακτήρισε "σαν να βλέπεις έναν εξαιρετικό πίνακα ζωγραφικής σε σχέση με έναν πάρα πολύ καλό."

Προς στιγμήν δεν γνωρίζουμε αν οι εταιρίες σκοπεύουν να συνεχίσουν την ανάπτυξη της τηλεόρασης με σκοπό τη δημόσια διάθεση της, ενώ τα δεδομένα έως τώρα μας δείχνουν το αντίθετο. Οι περισσότερες 8Κ τηλεοράσεις αλλά και monitors δεν κατέφτασαν ποτέ στην αμερικανική αγορά κάτι που υποδεικνύει ότι οι εταιρίες πιστεύουν πως δεν υπάρχει ακόμα πρόσφορο έδαφος για τέτοια προϊόντα.

Τέτοιες συσκευές έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις τόσο στο κόστος απόκτησης όσο και στο κόστος λειτουργίας. Ο Holland εκμυστηρεύτηκε οτι το συγκεκριμένο μοντέλο χρειαζόταν 4 HDMI καλώδια για να λειτουργήσει και να μπορεί να παράξει εικόνα 8Κ. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε πως ένα απλό PC μάλλον δε θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσει τέτοια θηριώδη εικόνα.

Tags: