Οι φωτογραφίες από νέο τηλέφωνο με αισθητήρα μίας ίντσας εντυπωσιάζουν (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Επίτευγμα από τους Ιάπωνες
18 Μαΐου 2021 09:10
Οι φωτογραφίες από νέο τηλέφωνο με αισθητήρα μίας ίντσας εντυπωσιάζουν (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Sharp παρουσίασε το νέο της smartphone, το Aquos R6, το οποίο είναι ένα τηλέφωνο που ξεχωρίζει από τα άλλα κυρίως λόγω της κάμεράς του. Ο τεράστιος αισθητήρας μίας ίντσας στην πλάτη του δεν αφήνει χώρο για πολλά περισσότερα και καταλαμβάνει αρκετή από την επιφάνειά του.

Οι smartphone κάμερες χρησιμοποιούν συνήθως μικρότερους αισθητήρες καθώς περιορίζονται σε μέγεθος και χώρο. Τους αισθητήρες μίας ίντσας τους συναντάμε συνήθως σε κανονικές φωτογραφικές μηχανές. Σε μία εποχή λοιπόν που οι κατασκευαστές κάνουν αγώνα δρόμου για το ποιος θα προσφέρει περισσότερες κάμερες στο τηλέφωνό του, η Sharp επιλέγει μία και καλή. Ο 20MP αισθητήρας με f/1.9 είναι της  Leica και έχει πέντε φορές το φυσικό μέγεθος ενός παραδοσιακού αισθητήρα σε smartphone. Δεν υπάρχει zoom, αλλά το μεγάλο μέγεθος του αισθητήρα σε συνδυασμό με την υψηλή ανάλυση σημαίνει αποδεκτό crop στις περισσότερες περιπτώσεις. Όσο για το bokeh στο βάθος πεδίου μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να καταφεύγουμε σε software κόλπα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα φωτογραφίας, ενώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες εδώ.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε μία OLED οθόνη 6.6 ιντσών με 240Hz ρυθμό ανανέωσης, Snapdragon 888, 12GB RAM, 128GB αποθηκευτικού χώρου και 5.000mAh μπαταρία. Δυστυχώς το τηλέφωνο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην Ιαπωνία καθώς η Sharp έχει αποσυρθεί από τις περισσότερες διεθνείς αγορές.