Η Nikon εξαγόρασε την RED

Σοκ στη βιομηχανία
08 Μαρτίου 2024 09:42
Η Nikon εξαγόρασε την RED

Η Nikon ανακοίνωσε την εξαγορά της αγαπημένης εταιρίας καμερών του Hollywood, της RED. Η RED θα γίνει μία θυγατρική της Nikon μόλις η συμφωνία ολοκληρωθεί.

Πρόκειται για μία κίνηση-έκπληξη, καθώς παρόλη την αναγνωρισιμότητα της Nikon στον τομέα των καταναλωτικών ψηφιακών καμερών, δε διέθετε κάτι στον επαγγελματικό χώρο και ειδικότερα στον τομέα των ταινιών. Η εξαγορά αυτή εκτοξεύει την Nikon απευθείας στο Hollywood. Το ποσό της εξαγοράς δεν αποκαλύφθηκε.

Καταλήξαμε σε συμφωνία μετά την κοινή επιθυμία Nikon και Red να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών και να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες χρήστη που ξεπερνούν τις προσδοκίες, ενώνοντας τα δυνατά σημεία των δύο εταιριών. Η εξειδίκευση της Nikon στην ανάπτυξη προϊόντων, η εξαιρετική αξιοπιστία και η τεχνογνωσία στην επεξεργασία εικόνας, καθώς και η οπτική τεχνολογία και το interface του χρήστη, σε συνδυασμό με τη γνώση της RED στις κάμερες του σινεμά, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας συμπίεσης της εικόνας και την επιστήμη χρωμάτων, θα επιτρέψουν την ανάπτυξη ξεχωριστών προϊόντων στην αγορά των επαγγελματικών ψηφιακών καμερών κινηματογράφου. Η Nikon θα χρησιμοποιήσει την εξαγορά για να επεκτείνει την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ψηφιακών καμερών, αναπτύσσοντας τα επιχειρηματικά θεμέλια και δίκτυα των δύο εταιριών, υποσχόμενη ένα ενθουσιώδες μέλλον ανάπτυξης προϊόντων που θα συνεχίσει να ωθεί τα όρια του δυνατού στην παραγωγή ταινιών και βίντεο. – Nikon