Το πρώτο 8K ανάλυσης παιχνίδι του PS5 έφτασε! (ΒΙΝΤΕΟ)  

Και ας μην υποστηρίζει ακόμη 8K η κονσόλα

Το πρώτο 8K ανάλυσης παιχνίδι του PS5 έφτασε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Και επίσημα το The Touryst είναι το πρώτο παιχνίδι της νέας γενιάς κονσολών που κάνει render σε πραγματική 8K ανάλυση, χάρη στην PS5 έκδοση που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αναλυτικό βίντεο του Digital Foundry, το παιχνίδι δεν χρησιμοποιεί AI upscaling, checkerboarding, reprojection ή άλλες τεχνικές και κάνει render σε native 7680x4320 .

Παρόλο που η voxel αισθητική του τίτλου δεν είναι και η πιο απαιτητική, το επίτευγμα της ομάδας ανάπτυξης παραμένει αξιοσημείωτο, αφού το παιχνίδι όχι μόνο τρέχει σε 8K, αλλά και σε 60FPS! Βέβαια, το PS5 δεν υποστηρίζει ακόμη έξοδο εικόνας σε 8K ανάλυση, οπότε ακόμη και αν έχετε τόσο σύγχρονη τηλεόραση, η κονσόλα λειτουργεί σε 4K. Επομένως, η τεράστια εσωτερική ανάλυση του Touryst δρα ως υψηλής ποιότητας supersampling anti-aliasing. Ωστόσο, μιλώντας στο Digital Foundry, η Shin'en Multimedia τόνισε ότι αν η Sony τηρήσει την υπόσχεσή της και προσθέσει υποστήριξη για 8K αναλύσεις στο μέλλον, το παιχνίδι με ένα πολύ απλό patch θα μπορεί να τρέχει σε πλήρης 4320p στις συμβατές τηλεοράσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Touryst ήταν ένας από τους launch τίτλους του Xbox Series X. Εκείνη η έκδοση είχε ένα αντίστοιχο χαρακτηριστικό, κάνοντας downsampling από 6K ανάλυση. Εξηγώντας το λόγο για τη διαφορά, το στούντιο επισήμανε πως για την PS5 έκδοση δεν έκανε ένα απλό port από το PS4 και αντιθέτως χρησιμοποιεί τα ειδικά low-level APIs, ενώ τόνισε παράλληλα πως η μηχανή γραφικών του Touryst επωφελείται ιδιαίτερα από την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική του συστήματος της Sony με την πολύ υψηλή συχνότητα λειτουργίας. Μάλιστα, και οι σκιές, αλλά και το Depth of Field έχουν βελτιωθεί σε σύγκριση με την Xbox έκδοση.

Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό βίντεο του Digital Foundry για περισσότερα.