Πανσέληνος της Φράουλας: Το βίντεο από την Ελλάδα που εντυπωσιάζει και οι φωτογραφίες από όλο τον κόσμο

Ένα φαινόμενο που το βλέπουμε μόλις κάθε 20 χρόνια
23 Ιουνίου 2024 12:15
Πανσέληνος της Φράουλας: Το βίντεο από την Ελλάδα που εντυπωσιάζει και οι φωτογραφίες από όλο τον κόσμο

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν βίντεο και φωτογραφίες από την πανσέληνο του Ιουνίου (πραγματοποιήθηκε στις 21 του μήνα) που φέρνει το όνομα «Φεγγάρι της Φράουλας». Παρά το συγκεκριμένο όνομα που της έχει δοθεί, μην περιμένετε η ονομασία αυτή να έχει σχέση με την απόχρωση ή την εμφάνιση της σελήνης.

Από που προέρχεται αυτή η ονομασία, όμως; Το όνομα αυτό έρχεται από ορισμένες φυλές ιθαγενών της Αμερικής που ονόμασαν έτσι την πανσέληνο για να ταιριάζει με την πολύ σύντομη περίοδο συγκομιδής για τις φράουλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει περίπου κάθε 20 χρόνια. Ο Skywatcher Kevin McCarthy από το Charlotte της Βόρειας Καρολίνας απαθανάτισε μια εκπληκτική εικόνα μιας πορτοκαλί με ροζ αποχρώσεις πανσελήνου και η εικόνα που μοιράστηκε είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Δείτε πανέμορφες φωτογραφίες από το φεγγάρι της φράουλας από όλο τον κόσμο, αλλά και την Ελλάδα:

Ακολουθεί ένα άκρως εντυπωσιακό timelapse που δείχνει το φεγγάρι της φράουλας να ανατέλλει πίσω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Δείτε το βίντεο μέσα από τον player που ακολουθεί.

Tags: