Η Apple θα μικρύνει την οθόνη ενός iPhone μοντέλου

Με την μεθεπόμενη γενιά συσκευών της
18 Απριλίου 2024 09:46
Η Apple θα μικρύνει την οθόνη ενός iPhone μοντέλου

Από το Δεκέμβριο του περασμένου έτους ακούγεται έντονα πως η Apple σκοπεύει να μεγαλώσει τις οθόνες των iPhone 16. Αναλυτικότερα, οι αυξήσεις θα αφορούν τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max που αναμένεται να έχουν σημαντικά μεγαλύτερες οθόνες σε σύγκριση με τα τωρινά iPhone 15 Pro. Ξεκινώντας με το iPhone 16 Pro, αυτό ακούγεται πως θα διαθέτει οθόνη 6,27 ιντσών, ενώ το 16 Pro Max αναμένεται να διαθέτει ακόμη μεγαλύτερη οθόνη των 6,85 ιντσών. Συγκριτικά, τα τωρινά μοντέλα έχουν οθόνες των 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών αντίστοιχα.

Πέρα από τις αυξήσεις αυτές όμως, η Apple ακούγεται τώρα πως έχει στα πλάνα της και μια εντελώς αντίθετη κίνηση, μια συρρίκνωση. Σύμφωνα με μια ανάρτηση του εξαιρετικά αξιόπιστου αναλυτή Ross Young στο social media X, η Apple θα κάνει μικρότερη την οθόνη του Plus μοντέλου από τη μεθεπόμενη γενιά της. Αυτό σημαίνει πως το iPhone 17 Plus δε θα είναι εξοπλισμένο με 6.7 ιντσών οθόνη, όπως δηλαδή το τωρινό iPhone 15 Plus, αλλά με μικρότερη. Ο αναλυτής δεν αποκάλυψε το νέο μέγεθος, πέρα από το γεγονός ότι δε θα είναι πάνελ με διαγώνιο 6.7 ιντσών, αλλά μικρότερο.

Ο λόγος που οδήγησε την Apple σε αυτή την απόφαση είναι απλός. Το iPhone 15 Plus έχει αυτή τη στιγμή το ίδιο μεγάλη οθόνη όσο και το iPhone 15 Pro Max. Έτσι, παρά τις αρκετές διαφορές σε άλλους τομείς, οι δύο συσκευές μοιάζουν αρκετά στα μάτια πολλών. Η Apple θέλει να κάνει τη ναυαρχίδα της να ξεχωρίζει και να δώσει περισσότερους λόγους στους καταναλωτές να την προτιμήσουν. Έτσι, όχι μόνο θα αυξήσει το μέγεθος των οθονών με τα επερχόμενα Pro μοντέλα της, αλλά θα μικρύνει παράλληλα και το μέγεθος της οθόνης του Plus με τη μεθεπόμενη σειρά της.

Φυσικά, μιας και τα iPhone 17 απέχουν ακόμη ενάμιση χρόνο από την κυκλοφορία τους, δεν είναι απίθανο τα σχέδια αυτά να αλλάξουν. Επομένως, σας προτείνουμε να λάβετε υπόψη τις πληροφορίες με επιφύλαξη.

Tags: