Η Apple έπεσε από την πρώτη θέση των κατασκευαστών

Με μειωμένες πωλήσεις iPhone
15 Απριλίου 2024 10:14
Η Apple έπεσε από την πρώτη θέση των κατασκευαστών

Οι πωλήσεις των iPhone έπεσαν κατά 10% μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024, κυρίως λόγω του ανταγωνισμού από Android smartphones, όπως δείχνουν τα δεδομένα της IDC. Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones αυξήθηκαν κατά 7.8% στα 289.4 εκατομμύρια τεμάχια το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, η Apple όμως δεν κατάφερε να επωφεληθεί από αυτήν την αύξηση.

Η μεγάλη κερδισμένη ήταν η Samsung με μερίδιο αγοράς 20.8%, ρίχνοντας από την πρώτη θέση των κατασκευαστών την Apple, η οποία έχει πλέον μερίδιο αγοράς 17.3%.

Η Samsung πούλησε πάνω από 60 εκατομμύρια τηλέφωνα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 και οι πωλήσεις του Galaxy S24 σημείωσαν αύξηση 8% σε σχέση με το Galaxy S23 για την ίδια περίοδο πέρυσι. Η Apple πούλησε 50.1 εκατομμύρια iPhones αντίστοιχα από τα 55.4 εκατομμύρια πέρυσι.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στην Apple, η οποία έως τώρα κρατιέται σαν επτασφράγιστο μυστικό. Να θυμίσουμε πως η Apple έχει χάσει πλέον και τον τίτλο της πολυτιμότερης εταιρίας του κόσμου από την Microsoft.

Η Xiaomi βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως με 14.1%, σημειώνοντας μία μεγάλη αύξηση σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2023.