Το iOS 17.5 σάς επιτρέπει να κατεβάζετε εφαρμογές από sites

Ξεκίνησε η beta έκδοση
03 Απριλίου 2024 09:19
Το iOS 17.5 σάς επιτρέπει να κατεβάζετε εφαρμογές από sites

Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα την beta έκδοση του iOS 17.5 στους προγραμματιστές και μεταξύ μικρών διορθώσεων και λειτουργιών, έφερε και ένα πολυπόθητο χαρακτηριστικό για πολλούς χρήστες της Ευρώπης.

Εξαιτίας του νέου DMA νομοσχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ενημέρωση φέρνει πιο κοντά τα iPhone στην φιλοσοφία των Android, με το λειτουργικό σύστημα να γίνεται πιο ανοιχτό. Με το iOS 17.5, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα για όλους, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να κατεβάζουν εφαρμογές οι χρήστες της Ευρώπης από άλλα sites και όχι αποκλειστικά μέσα από το App Store, όπως γίνεται τόσα χρόνια.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple επιτρέπει κάποιος να κατεβάζει εφαρμογές από sites και όχι μόνο από το App Store. Φυσικά, υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις -τουλάχιστον στην beta έκδοση- για τους προγραμματιστές.

Να σας υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι με το iPhone 17.4, η Apple επέτρεψε πλέον την προσθήκη App Stores τρίτων προγραμματιστών. Ναι, για πρώτη φορά στην ιστορία μπορεί κάποιος με επίσημο τρόπο να κατεβάζει εφαρμογές που φιλοξενούνται εκτός του επίσημου App Store στο iPhone.

Οι εφαρμογές που κατεβαίνουν μέσω των websites, αλλά και οι εφαρμογές που κατεβαίνουν μέσα από τα διαφορετικά stores τρίτων, γίνονται μόνο στην Ευρώπη ελέω του νέου νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν τις επόμενες ημέρες γνωστές όταν developers ξεκινήσουν να κατεβάζουν εφαρμογές από διάφορες ιστοσελίδες από το iPhone τους, οπότε για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.

Πηγή: Macrumors

Tags: