Το τιτάνιο του iPhone 16 Pro θα έχει μια σημαντική διαφορά

Η Apple άλλαξε τη διαδικασία κατασκευής
29 Μαρτίου 2024 19:04
Το τιτάνιο του iPhone 16 Pro θα έχει μια σημαντική διαφορά

Πέρα από τον A17 Pro επεξεργαστή και τις αναβαθμίσεις στο σύστημα καμερών, το νέο υλικό κατασκευής των iPhone 15 Pro, το τιτάνιο, είναι ίσως το πιο πολυδιαφημισμένο χαρακτηριστικό τους. Η Apple αυτή τη φορά αποφάσισε να κατασκευάσει τις ναυαρχίδες της από ένα μέταλλο πολύ υψηλότερης ποιότητας και ανθεκτικότητας από το αλουμίνιο, με το marketing φυσικά να μην το αφήνει αυτό να περάσει απαρατήρητο. Για παράδειγμα, η εταιρία είχε επισημάνει ότι το υλικό κατασκευής είναι Grade 5 τύπου τιτάνιο, όντας το ίδιο ακριβώς με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Mars Rover της NASA.

Φυσικά, το τιτάνιο ήρθε για να μείνει. Έτσι, και τα iPhone 16 Pro θα είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό, μόνο που θα υπάρχει μια σημαντική διαφορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφερε στα φώτα της δημοσιότητας το μέσο MacRumors με νέο του δημοσίευμα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Apple έχει βελτιώσει τις διαδικασίες κατασκευής, όντας πλέον πιο εξοικειωμένη με τη διαχείριση του πολύ ιδιαίτερου αυτού υλικού. Έτσι, το τιτάνιο των iPhone 16 Pro θα είναι περισσότερο επεξεργασμένο και κατά συνέπεια πιο glossy, θυμίζοντας το πιο γυαλιστερό ανοξείδωτο ατσάλι των προηγούμενων iPhone. Συγκριτικά, το τιτάνιο των iPhone 15 Pro ήταν αρκετά λιγότερο αντανακλαστικό. Φυσικά, το τιτάνιο των iPhone 16 Pro αναμένεται να παραμείνει πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές σε σχέση με το ατσάλι.

Πέρα από την διαφορετική εμφάνιση, η μετάβαση στο τιτάνιο είχε βοηθήσει τα iPhone 15 Pro να είναι πιο ελαφριά, κατά 9% σε σχέση με τα iPhone 14 Pro, ένα πλεονέκτημα που θα διατηρούν και τα επόμενης γενιάς μοντέλα.

Tags: