Η Apple παραδέχτηκε ότι ήθελε να κάνει ένα προϊόν της να δουλεύει με τα Android!

Μία συσκευή που πολλοί θα ήθελαν στο Android τους
24 Μαρτίου 2024 09:36
Η Apple παραδέχτηκε ότι ήθελε να κάνει ένα προϊόν της να δουλεύει με τα Android!

Πριν από μερικές ημέρες μάθαμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) των ΗΠΑ, μαζί με 16 εισαγγελείς, κατέθεσαν μήνυση ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράνομο μονοπώλιο. Η Apple έδωσε μερικές απαντήσεις έπειτα από τη μήνυση και έγινε γνωστό, ότι κάποτε αργαζόταν για να φέρει το Apple Watch στα Android.

Όπως μεταφέρει το 9to5mac, η Apple πέρασε πάνω από 3 χρόνια δουλεύοντας στην ιδέα να κάνει το Apple Watch να δουλεύει κανονικά με τα Android τηλέφωνα, αλλά τελικά άφησε αυτή την ιδέα πίσω της. Στην αγωγή του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης χρησιμοποιεί το Apple Watch ως αποδεικτικό στοιχείο για να δικαιολογήσει τον ισχυρισμό του ότι η Apple είναι μονοπώλιο.

Μερικές από τις δηλώσεις του Υπουργείου:

Το έξυπνο ρολόι της Apple - Apple Watch - είναι συμβατό μόνο με το iPhone. Έτσι, εάν η Apple μπορεί να κατευθύνει έναν χρήστη προς την αγορά ενός Apple Watch, γίνεται πιο δαπανηρό για αυτόν τον χρήστη να αγοράσει ένα διαφορετικό είδος smartphone, επειδή κάτι τέτοιο απαιτεί από τον χρήστη να εγκαταλείψει το ακριβό του Apple Watch και να αγοράσει ένα νέο, συμβατό με Android smartwatch.

Ύστερα από τις παραπάνω δηλώσεις, η Apple βγήκε και παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι κάποια στιγμή εξέταζε την υποστήριξη του Apple Watch για τα Android κάνοντας έρευνα για 3 χρόνια, αλλά διαπίστωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν τελικά εφικτό λόγω τεχνικών περιορισμών.