Apple Watch: Πώς να εξοικονομήσετε μπαταρία;

Και τι παραχωρήσεις πρέπει να κάνετε;
13 Μαρτίου 2024 10:02
Apple Watch: Πώς να εξοικονομήσετε μπαταρία;

Το Apple Watch δεν ήταν ποτέ γνωστό για τη διάρκεια της μπαταρίας του, με εξαίρεση το πρόσφατο Apple Watch Ultra. Διαθέτει ένα Power Reserve mode το οποίο ουσιαστικά μετατρέπει το Apple Watch σε ένα απλό ρολόι, απενεργοποιώντας όλες τις λειτουργίες του πέρα από τη δυνατότητα να δείχνει την ώρα. Ωστόσο υπάρχει και ένα άλλο mode το οποίο επιτρέπει τη χρήση του Apple Watch χωρίς ορισμένα ενεργειακά απαιτητικά χαρακτηριστικά.

Τι χάνετε λοιπόν με το Low Power Mode;

Απενεργοποιεί την always-on οθόνη και περιορίζει τις μετρήσεις των αισθητήρων, όπως ο καρδιακός παλμός και ο κορεσμός οξυγόνου, το οποίο έχει ως επακόλουθο να απενεργοποιούνται οι ειδοποιήσεις για χαμηλούς ή ακανόνιστους παλμούς. Περιορίζει επίσης τη συνδεσιμότητα με LTE και Wi-Fi. Μπορείτε να στέλνετε μηνύματα και να πραγματοποιείτε κλήσεις, αλλά οι ειδοποιήσεις θα έρχονται κάθε μία ώρα. Επιπλέον, όταν η μπαταρία του ρολογιού σας φτάσει στο 10%, θα σας ειδοποιήσει για να ενεργοποιήσετε το Low Power Mode.

Για να έχετε διαθέσιμη τη λειτουργία Low Power Mode, πρέπει να διαθέτετε watchOS 9 ή μεταγενέστερο. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχετε τουλάχιστον το Apple Watch Series 4.

Για να την ενεργοποιήσετε, επιλέξτε το Control Center, βρείτε το ποσοστό της μπαταρίας και πατήστε το. Από εκεί, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Low Power Mode, ενώ σας δίνεται και η επιλογή να το ενεργοποιήσετε για συγκεκριμένο χρόνο, μία, δύο ή τρεις μέρες.