Γιατί η Apple αφαιρεί ξαφνικά τα δύο νεότερα Apple Watch από τα ράφια;

Τι την ανάγκασε να προβεί σε αυτή την κίνηση μέσα στις γιορτές;
22 Δεκεμβρίου 2023 09:22
Γιατί η Apple αφαιρεί ξαφνικά τα δύο νεότερα Apple Watch από τα ράφια;

Το χειρότερο δυνατό σενάριο έγινε πραγματικότητα για την Apple, η οποία αναγκάζεται εν μέσω των εορτών και σε μία καυτή αγοραστική περίοδο να αφαιρέσει τα δύο νεότερα μοντέλα των Apple Watch από τα ράφια των ψηφιακών καταστημάτων της στις ΗΠΑ

Συγκεκριμένα, το ban άρχισε από σήμερα για τα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2, δηλαδή τα δύο νεότερα μοντέλα των smartwatches του τεχνολογικού κολοσσού. Ποιος όμως ο λόγος πίσω από την απαγόρευση αυτή; Η απόφαση της ITC από τον περασμένο Οκτώβριο ότι το οξύμετρο των Apple Watch παραβιάζει δύο πατέντες της εταιρίας Masimo. Μια ειδική σήμανση στην σελίδα σύγκρισης των Apple Watch στο Apple.com υπάρχει πλέον και αναφέρει: "Μετά τις 24 Δεκεμβρίου του 2023, η Apple δε θα είναι σε θέση να πουλάει τα Apple Watch στις ΗΠΑ με την δυνατότητα οξύμετρου.

Η εταιρεία έκανε ήδη ένα πρώτο βήμα συμμόρφωσης με την απόφαση της ITC, με τις 24 Δεκεμβρίου να είναι η ημερομηνία που θα πρέπει να σταματήσουν να πωλούνται τα Watch Series 9 και Ultra 2 και από τα φυσικά καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει ένα μικρό φως στο τούνελ της υπόθεσης για τις 25 και 26 Δεκεμβρίου όπου είναι η τελευταία μέρα που η κυβέρνηση Biden μπορεί να ασκήσει βέτο στην απαγόρευση της ITC αλλά και η Apple να ασκήσει έφεση στην απόφαση στο Ομοσπονδιακό Εφετείο των ΗΠΑ.

Η Apple φυσικά δεν πτοείται μιας και εξετάζει κάθε πιθανό ενδεχόμενο για να άρει την απαγόρευση και να ξεπεράσει το εμπόδιο με τις πατέντες της Masimo, όμως δεν υπάρχει κανέναν χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει κάτι τέτοιο, ενώ ούτε έχει παρουσιαστεί ένα σχέδιο στην ITC που να ικανοποιεί και την Masimo. 

Ακολούθως αυτό αναμένεται να πλήξει τις πωλήσεις των Apple Watch Series 9 και Ultra 2 στις ΗΠΑ για όσο καιρό κρατήσει αυτό το ban.