Πλήγμα για την Apple: Ολικό στοπ στην πώληση των νεότερων Apple Watch

Πώς απάντησε ο τεχνολογικός γίγαντας του Κουπερτίνο
26 Δεκεμβρίου 2023 19:36
Πλήγμα για την Apple: Ολικό στοπ στην πώληση των νεότερων Apple Watch

Το χειρότερο δυνατό σενάριο για την Apple και τα Apple Watches επαληθεύθηκε τελικά, καθώς πριν από μερικές ώρες επήλθε το καθολικό ban, στην πώληση των Watch Series 9 και Watch Ultra 2, ύστερα από απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Εμποριού (ITC). 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει η Apple είχε σταματήσει των πώληση των δύο νεότερων μοντέλων Apple Watch Series 9 και Watch Ultra 2 από την επίσημη ιστοσελίδα της στις 21 Δεκεμβρίου και έπειτα στις 24 Δεκεμβρίου αναγκάστηκε να τα κατεβάσει και από τα ράφια των φυσικών καταστημάτων της στις ΗΠΑ. 

Η σημερινή μέρα όμως ήταν και η τελευταία που θα μπορούσε να αλλάξει κάτι, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός του Κουπερτίνο ανέμενε την απόφαση της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν, η οποία εν τέλει δεν άσκησε βέτο στον αποκλεισμό της ITC, αφήνωντας την Apple ξεκρέμαστη

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε από το Reuters, ένας εκπρόσωπος της Apple που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της ITC και δήλωσε: "Διαφωνούμε έντονα με την απόφαση της USITC και την προκύπτουσα εντολή απαγόρευσης και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να επιστρέψουν τα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 στους πελάτες στις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό".

Κάτι τέτοιο αποτελεί πλήγμα φυσικά για την Apple καθώς διανύει την πιο καυτή αγοραστική περίοδο αυτής των Χριστουγέννων. 

Είναι ακόμη άγνωστο τι θα γίνει με την πώλησή τους, καθώς θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα παραβίασης της πατέντας των οξύμετρων της Masimo. Ένα ενδεχόμενο λέει πως η Apple θα προσπαθήσει να άρει την απαγόρευση προχωρώντας σε αλλαγές στο software του οξύμετρου και στα δύο Apple Watch μοντέλα. Το άλλο σενάριο και πιο πιθανό λέει πως θα χρειαστεί να συμβιβαστεί με την Masimo, διότι οι λύσεις που θα προτείνει μπορεί να μην είναι αρκετές για την Διεθνή Επιτροπού Εμπορίου. 

Τέλος, να τονίσουμε ότι αυτή η απόφαση επηρεάζει τις πωλήσεις των Watch Series 9 και Ultra 2 μόνο στις ΗΠΑ και μέσω των επίσημων Apple Stores, καθώς θα είναι διαθέσιμο από άλλες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων όπως Target, Best Buy κτλ.