Η Apple ανανεώνει επιτέλους και τα απλά MacBook Air

Άργησαν να έρθουν στην εποχή του M3 chip
04 Μαρτίου 2024 23:53
Η Apple ανανεώνει επιτέλους και τα απλά MacBook Air

Χωρίς τη συνοδεία κάποιου ειδικού event, όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Apple ανακοίνωσε επιτέλους την ανανέωση των "απλών" MacBook Air εξοπλίζοντάς τα με το M3 chip της, το οποίο μέχρι τώρα βρίσκαμε μόνο στα MacBook Pro των 14 και 16 ιντσών. 

'Ετσι, τα νέα MacBook Air στις 13 και 15 ίντσες έρχονται με το πανίσχυρο M3 chip φέρνοντάς τα στο 2024 και όπως ισχυρίζεται, γίνονται τα "ισχυρότερα laptops ευρείας κατανάλωσης για ΑΙ", χάρις την Neural Engine. Η νέα γενιά των MacBook Air (2024) είναι κατά 60% γρηγορότερη από την γενιά των Μ1 και 13 φορές γρηγορότερη από ένα Intel-based MacBook Air. Επίσης, προστέθηκε μια AV1 decode engine για πιο αποδοτικό και υψηλότερη ποιότητας βίντεο από τις streaming υπηρεσίες. 

Επίσης έρχονται εξοπλισμένα με WiFi 6E, Voice Isolation και Wide Spectrum λειτουργίες στα μικρόφωνά τους για καλύτερες βιντεοκλήσεις, αλλά και το ειδικό φινίρισμα που αντιστέκεται στις δαχτυλιές. Υποστηρίζει επίσης δύο εξωτερικές οθόνες όταν το καπάκι είναι κλειστό, κάτι που τα προηγούμενα δεν είχαν. Διατηρούν την απίστευτα λεπτή και ελαφριά σιλουέτα τους, αλλά και την 18 ωρών διάρκεια μπαταρίας. 

Την ίδια στιγμή η Apple σταματά την παραγωγή και την πώληση των 13 ιντσών Macbook Air με M1 chip, το οποίο ήταν και το πρώτης γενιάς με Apple Silicon, κάνοντας έτσι το 13 ιντσών MacBook Air με M2 το πιο βασικό και φθηνότερο μοντέλο αυτής της σειράς laptop της Apple που μπορεί να αγοράσει κανείς. 

Η διάθεση των MacBook Air (2024) 13 και 15 ιντσών με Μ3 chip θα ξεκινήσει από τις 8 Μαρτίου ξεκινώντας από τα €1359 στην ελληνική αγορά. 

Tags: