Αναδιπλούμενο iPhone; Υπάρχουν ήδη δύο πρωτότυπα

Πότε αναμένονται στην αγορά;
08 Φεβρουαρίου 2024 10:19
Αναδιπλούμενο iPhone; Υπάρχουν ήδη δύο πρωτότυπα

Η Apple δεν έχει κρύψει την πιθανότητα να κατασκευάσει ένα αναδιπλούμενο iPhone, δεδομένης της δημοφιλίας τους τα τελευταία έτη, αλλά έως τώρα δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις.

Τώρα, σύμφωνα με το TheInformation, η Apple έχει δημιουργήσει ήδη δύο πρωτότυπα αναδιπλούμενων τηλεφώνων σε flip στυλ, ωστόσο βρίσκονται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης και δεν αναμένεται κάποιο να έρθει στην αγορά πριν το 2026, επτά ολόκληρα χρόνια μετά το πρώτο Samsung Galaxy Fold.

Τι κρατάει πίσω όμως την Apple σε αυτόν τον τομέα; Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον, οι μηχανικοί της δεν έχουν μπορέσει ακόμα να αντιμετωπίσουν τις τεχνικές προκλήσεις ενός αναδιπλούμενου smartphone. Να θυμίσουμε πως το πρώτο Galaxy Fold είχε κενό ανάμεσα στα δύο μισά της συσκευής από όπου μπορούσε να εισέλθει η σκόνη.

Δεύτερον, οι σχεδιαστές της Apple δυσκολεύονται να δημιουργήσουν χαρακτηριστικά για ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο τα οποία θα ήταν αρκετά ελκυστικά για τους καταναλωτές.

Μία ακόμα ανησυχία για τους μηχανικούς είναι πως θέλουν να κάνουν κάθε μισό του foldable να έχει το μισό πάχος ενός iPhone, έτσι ώστε όταν διπλώνεται να έχει περίπου το ίδιο πάχος με ένα iPhone. Αλλά η τεχνολογία για κάτι τέτοιο δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα καθώς υπάρχουν περιορισμοί στους τομείς της μπαταρίας και της οθόνης.

Είναι πολύ πιο πιθανό να έρθει στην αγορά πρώτα ένα αναδιπλούμενο iPad παρά ένα iPhone. Πέρα από το μικρότερο ρίσκο αποδοχής από την αγορά για το πιο σημαντικό προϊόν της, το πάχος ενός αναδιπλούμενου iPad δεν είναι τόσο περιοριστικός παράγοντας, ενώ δε χρειάζεται και να πληροί τα υψηλά στάνταρ αντοχής στις πτώσεις που πρέπει να έχουν τα τηλέφωνα.

Ξέρουμε πως η Apple αναπτύσσει ένα αναδιπλούμενο iPad από το 2020. Οι μηχανικοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις για το σημείο διπλώματος της οθόνης στο κέντρο, ενώ θέλουν η οθόνη να είναι εντελώς επίπεδη όταν το iPad ξεδιπλώνεται χωρίς να υπάρχει ένα αισθητό σαμαράκι στο κέντρο.