Η Apple επενδύει λεφτά με το τσουβάλι και μάλλον μπορείτε να μαντέψετε που

Νέες πληροφορίες για τα μελλοντικά της σχέδια
02 Φεβρουαρίου 2024 18:12
Η Apple επενδύει λεφτά με το τσουβάλι και μάλλον μπορείτε να μαντέψετε που

Πριν μερικές ώρες η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο του οικονομικού της έτους και στο πλαίσιο αυτό επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως κάνει τεράστιες επενδύσεις στον τομέα που μπορείτε μάλλον να μαντέψετε: στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ενώ άλλοι Big Tech κολοσσοί, όπως η Microsoft και η Google, έχουν κάνει ήδη πολλά βήματα στο χώρο, κυκλοφορώντας πολυάριθμα προϊόντα και χαρακτηριστικά, η Apple δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της. Μετά, λοιπόν, και την κυκλοφορία των Galaxy S24 της Samsung που ξεχωρίζουν χάρη στις AI δυνατότητές τους, ο CEO της Apple, Tim Cook, κλήθηκε για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσει τη στάση της εταιρίας.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά της αποτελέσματα, ο Cook δήλωσε ότι η Apple ξόδεψε και ξοδεύει "τεράστιο ποσά χρόνου και προσπάθειας" για την τεχνητή νοημοσύνη.

"Καθώς κοιτάμε το μέλλον, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτές και σε άλλες τεχνολογίες που θα το διαμορφώσουν. Αυτό περιλαμβάνει την τεχνητή νοημοσύνη, όπου συνεχίζουμε να αφιερώνουμε τεράστιο ποσά χρόνου και προσπάθειας και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε τις λεπτομέρειες της δουλειάς που έχουμε κάνει σε αυτόν τον τομέα αργότερα φέτος".

Φυσικά, ο υπαινιγμός του Cook δεν είναι καθόλου τυχαίος. Όπως γνωρίζουμε από παλιότερες αναφορές, η Apple χαρακτηρίζει εσωτερικά το iOS 18 ως την μεγαλύτερη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος των iPhone εδώ και χρόνια και επίσημα αναμένεται να το παρουσιάσει στην επερχόμενη WWDC το καλοκαίρι. Εφόσον οι φήμες αληθεύουν, το λειτουργικό των iPhone θα μεταφορτωθεί με AI λειτουργίες στα μηνύματα, στις σημειώσεις και σε πολλές άλλες εφαρμογές. Μεταξύ αυτών, η πιο μεταμορφωτική αναβάθμιση αναμένεται να είναι αυτή της Siri που χάρη στο νέο AI μοντέλο της Apple θα μπορεί να απαντάει πιο φυσικά σε παρά πολλά περισσότερα ερωτήματα, βοηθώντας συγχρόνως και σε πιο απαιτητικά σενάρια.

Για περισσότερα σχετικά με το iOS 18, μπορείτε να βρείτε το πρόσφατό μας δημοσίευμα με όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής, πατώντας εδώ.