Επιταχύνεται το ban των iPhones στην Κίνα

Νέες αναφορές
18 Δεκεμβρίου 2023 09:37
Επιταχύνεται το ban των iPhones στην Κίνα

Το Σεπτέμβριο, η Κίνα ανακοίνωσε το ban των iPhones σε κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρίες στις οποίες συμμετέχει, ζητώντας από τους εργαζομένους να μη φέρνουν τα iPhones τους στο χώρο εργασίας τους. Εδώ και μία δεκαετία περίπου, η Κίνα προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από ξένες τεχνολογίες, ζητώντας από εταιρίες, τράπεζες και επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν εγχώριο λογισμικό, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει την εγχώρια κατασκευή chips.

Η συμμόρφωση με την απαίτηση της κυβέρνησης φαίνεται πως επιταχύνεται, καθώς όπως αναφέρει το Bloomberg News, τουλάχιστον οκτώ επαρχίες έχουν δώσει οδηγίες στους εργαζομένους τους να χρησιμοποιούν εγχώριες μάρκες τηλεφώνων.

Πολλές εταιρίες και κυβερνητικές υπηρεσίες σε τουλάχιστον οκτώ επαρχίες – συμπεριλαμβανομένης της εύπορης ακτής – έδωσαν οδηγίες στους υπαλλήλους τους στους δύο τελευταίους μήνες να έχουν συσκευές από εγχώριες μάρκες. Αυτό αποτελεί μία μεγάλη επιτάχυνση από το Σεπτέμβριο, όπου μόλις μερικές υπηρεσίες στο Πεκίνο και στην Tianjin είπαν στους υπαλλήλους τους να αφήσουν τις ξένες συσκευές στο σπίτι τους.

Tags: