Το Apple Watch παραλίγο να δούλευε και σε Android κινητά

Η εταιρία όμως άλλαξε γνώμη τελευταία στιγμή
01 Νοεμβρίου 2023 18:55
Το Apple Watch παραλίγο να δούλευε και σε Android κινητά

Ένα σενάριο που μπορεί μάλλον να ακούγεται εντελώς εκτός πραγματικότητας, κι όμως κόντεψε να συμβεί: Η Apple σχεδίαζε κάποτε να κάνει το Apple Watch πλήρως συμβατό με Android συσκευές!

Αναλυτικότερα, η Apple έχει βάλει στον πάγο ένα εγχείρημα που θα καθιστούσε το Apple Watch συμβατό με smartphones που έχουν λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Android. Η πληροφορία αυτή ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας μέσα από ένα αναλυτικό ρεπορτάζ του Bloomberg, το οποίο αφορά τις μακροχρόνιες προσπάθειες της Apple να διεισδύσει στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το λεγόμενο Project Fennel βρισκόταν κοντά στην ολοκλήρωσή του, πριν τα υψηλόβαθμα στελέχη αλλάξουν γνώμη, παγώνοντας εν τέλει την πρωτοβουλία. Η απόφαση να διακοπεί το Project δεν είναι φυσικά τυχαία, αφού παραμένει στρατηγικά ευθυγραμμισμένη με το γενικότερο πλάνο της Apple, η οποία θέλει να χτίσει ένα κλειστό οικοσύστημα, το οποίο βασίζεται στο iPhone και τα Mac, αλλά γίνεται συγχρόνως πιο ελκυστικό χάρη σε συσκευές όπως το Apple Watch.

Το smartwatch του αμερικανικού κολοσσού σίγουρα αποτελεί selling point για πολλούς χρήστες iPhone, έχοντας συμβιωτική σχέση με το smartphone. Προφανώς όμως, η επέκταση της συμβατότητάς του στο Android θα κινδύνευε να αποδυναμώσει την αξία του για όσους είχαν επενδύσει σε iPhone. Ειδικότερα, ένα άτομο με γνώση όσων συνέβησαν πίσω από τα παρασκήνια δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Αν παραχωρήσεις το ρολόι στο Android, θα αποδυναμώσεις την αξία του ρολογιού στο iPhone".

Για την ιστορία το ρεπορτάζ του Bloomberg περιγράφει αναλυτικά τις εκτεταμένες προσπάθειες της Apple να μεγαλώσει το αποτύπωμά της στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, με το Apple Watch να αποτελεί θεμέλιο λίθο αυτών των προσπαθειών. Για το λόγο αυτό, το ρολόι έχει δει μια πληθώρα χαρακτηριστικών με επίκεντρο την υγεία να εισάγονται με την πάροδο των ετών, ενισχύοντας τη θέση της Apple στο χώρο της υγείας και της ευεξίας. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο εν λόγω δημοσίευμα του μέσου πατώντας εδώ.