Το iPhone 15 Pro έχει πολύ γρηγορότερες 5G ταχύτητες

Σύμφωνα με νέα στοιχεία
16 Σεπτεμβρίου 2023 21:00
Το iPhone 15 Pro έχει πολύ γρηγορότερες 5G ταχύτητες

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, τα iPhone 15 Pro ενδέχεται να έχουν πολύ καλύτερη 5G συνδεσιμότητα, αφού η Apple φαίνεται πως έκανε μια σημαντική αναβάθμιση που δεν μεταφράζεται μόνο σε υψηλότερες ταχύτητες, αλλά και σε καλύτερο σήμα γενικότερα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του μέσου SpeedSmart, η Apple έχει αναβαθμίσει τα νέα της Pro μοντέλα με το Snapdragon X70 modem της Qualcomm. Το συγκεκριμένο modem έρχεται με ενσωματωμένο έναν AI επεξεργαστή που θεωρητικά βελτιώνει τη σύνδεση σε όλο το φάσμα των 5G συχνοτήτων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και τα mmWave σήματα. Πρόκειται για το ίδιο modem που επέλεξε και η Samsung για τις δικές της Galaxy S23 συσκευές.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Qualcomm, το X70 έχει «άπιαστες» ταχύτητες, κάλυψη σήματος και latency. Το ρεπορτάζ του SpeedSmart περιλαμβάνει και δεδομένα που δείχνουν ότι το iPhone 15 Pro μπορεί να έχει έως και 24% υψηλότερες 5G ταχύτητες σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το iPhone 14 Pro.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τα συγκριτικά που ακολουθούν, το μεγαλύτερο άλμα σημειώθηκε στο δίκτυο της Verizon, το οποίο παρουσίασε μέση ταχύτητα λήψης 195,83 Mbps στο iPhone 14 Pro και 243,06 Mbps στο iPhone 15 Pro. Εν τω μεταξύ, το iPhone 15 Pro στην T-Mobile είχε την ταχύτερη μέση ταχύτητα λήψης με 300,92 Mbps, έναντι 204,34 Mbps στην AT&T. Παραδόξως, οι upload ταχύτητες έμειναν σχεδόν ίδιες ανεξαρτήτως παρόχου.

Για την ώρα η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει αν πράγματι τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max χρησιμοποιούν όντως το Snapdragon X70 modem της Qualcomm, αλλά αυτό είναι κάτι που θα σιγουρέψουμε πολύ, πολύ σύντομα, αφού το ντεμπούτο το συσκευών βρίσκεται προ των πυλών.

Για την ιστορία, υπάρχουν φήμες ότι η Apple ετοιμάζει και εντελώς δικιάς της τεχνολογίας 5G modems.

Tags: