Ινδία: Κατέρρευσε υπό κατασκευή γέφυρα και το βίντεο έγινε viral

Με εκατομμύρια views σε λίγες ώρες
05 Ιουνίου 2023 15:28
Ινδία: Κατέρρευσε υπό κατασκευή γέφυρα και το βίντεο έγινε viral

Ένα τμήμα μιας υπό κατασκευής γέφυρας πάνω από τον ποταμό Γάγγη στην περιοχή Bhagalpur του Μπιχάρ στην Ινδία κατέρρευσε την Κυριακή 4 Ιουνίου, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από ντόπιους και έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η γέφυρα, η οποία κατασκευαζόταν με κόστος άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων, είχε ως στόχο να συνδέσει τις επαρχίες Khagaria και Bhagalpur. Σύμφωνα με αναφορές, σχεδόν 250 μέτρα της τσιμεντένιας επιφάνειας που συνδέει τους πυλώνες έπεσαν στο ποτάμι. Αρχικά δεν αναφέρθηκαν θύματα, καθώς δεν υπήρχε κίνηση ανθρώπων ή οχημάτων στη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσης. Ωστόσο, υπάρχει ένας άνδρας ονόματι Vibhash Yadav, ο οποίος ήταν φύλακας στη Singla Constructions και ο οποίος έχει εξαφανιστεί μετά την κατάρρευση.

Η κυβέρνηση του Μπιχάρ διέταξε έρευνα για το δυσάρεστο συμβάν και δήλωσε ότι δεν θα την χαρίσει σε όσους βρεθούν ένοχοι. Η κατασκευή της γέφυρας, συνολικού μήκους 3,6 χιλιομέτρων ξεκίνησε το 2014, αλλά αντιμετώπισε αρκετές καθυστερήσεις. Τελικά, είχε προγραμματιστεί να εγκαινιαστεί αργότερα φέτος, κάτι που πλέον είναι αβέβαιο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πλάνα που έκαναν το γύρο του διαδικτύου, με το αρχικό tweet να μετρά σχεδόν 5 εκατομμύρια προβολές.