Η TeamGroup έφτιαξε τον πιο γρήγορο SSD της αγοράς με ακραίες PCIe 5 ταχύτητες

Ο πήχης ανεβαίνει ξανά
28 Μαΐου 2023 13:59
Η TeamGroup έφτιαξε τον πιο γρήγορο SSD της αγοράς με ακραίες PCIe 5 ταχύτητες

Στοχεύοντας την κορυφή και τον τίτλο του ταχύτερου SSD, η TeamGroup ανακοίνωσε μόλις τον T-Force Z54A PCIe 5.0, ο οποίος έχει εντυπωσιακή ταχύτητα διαδοχικής ανάγνωσης πάνω από 14 GB/s και ταχύτητα εγγραφής πάνω από 11,5 GB/s. Αν αυτά τα νούμερα όντως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ο T-Force Z54A θα κατακτήσει το θρόνο, ως ο ταχύτερος SSD PCIe 5.0 για το ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Ο T-Force Z54A ξεχωρίζει από τους άλλους PCIe 5.0, καθώς χρησιμοποιεί τον IG5666 controller της InnoGrit, αντί για τον πιο ευρέως διαδεδομένο Phison PS5026-E26. Ενώ οι Project Nighthawk και Project Blackbird SSDs της Adata χρησιμοποιούν επίσης τον controller της InnoGrit, η TeamGroup είναι η πρώτη που ανακοινώνει επίσημα ένα τελικό προϊόν με αυτή την τεχνολογία.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις επιδόσεων που αποκάλυψε η εταιρία, ο controller φαίνεται να κάνει όντως την διαφορά. Συγκεκριμένα, ο δίσκος της έπιασε ταχύτητες διαδοχικής ανάγνωσης που έφτασαν τα 14.365 MB/s και ταχύτητες εγγραφής 11.547 MB/s, ξεπερνώντας τον Crucial T700, τον ταχύτερο δίσκο με τον E26 controller, που αντίστοιχα φτάνει τα 12,4 GB/s για διαδοχικές εγγραφές και τα 11,8 GB/s για διαδοχικές αναγνώσεις.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό του T-Force Z54A, είναι αρκετά μινιμαλιστικός, με τη μονάδα να έρχεται χωρίς σύστημα ψύξης. Ωστόσο, όπως είναι τυπικό για τους PCIe 5.0 SSDs, χωρίς ψύκτρα μπορεί να υπάρξει thermal throttling. Συνεπώς, συνιστάται τουλάχιστον η χρήση της ενσωματωμένης M.2 ψύκτρας που έχουν οι περισσότερες μητρικές, για να εξασφαλιστούν οι μέγιστες επιδόσεις.

Η TeamGroup δεν έχει αποκαλύψει ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση και τη διαθεσιμότητα του T-Force Z54A. Ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον δίσκο αναμένεται να ανακοινωθούν στην Computex 2023, που θα είναι γεμάτη με PC Hardware ανακοινώσεις.

Tags: