iPhone: Πλέον μπορείτε να απαντάτε σε κλήσεις και μηνύματα μέσω Windows

Διαθέσιμη η αναβαθμισμένη εφαρμογή του λειτουργικού συστήματος
27 Απριλίου 2023 13:54
iPhone: Πλέον μπορείτε να απαντάτε σε κλήσεις και μηνύματα μέσω Windows

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, η ανανεωμένη Phone Link εφαρμογή για τα Windows 11, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν τις ειδοποιήσεις, τα μηνύματα και τις κλήσεις τους από το iPhone στον υπολογιστή τους, είναι πλέον διαθέσιμη για όλους από σήμερα. Η εφαρμογή προηγουμένως υποστήριζε αποκλειστικά συσκευές Android, με την Microsoft να δοκιμάζει πρόσφατα με τη βοήθεια των μελών του προγράμματος Windows Insider και τη σύνδεση με τα smartphones της Apple.

Το Phone Link για iOS απαιτεί ένα iPhone με iOS 14 ή νεότερη έκδοση, έναν υπολογιστή με Windows 11 και Bluetooth, καθώς και την τελευταία έκδοση της εφαρμογής από το Microsoft Store. Για να ξεκινήσουν να το χρησιμοποιούν, οι χρήστες αρκεί να ρυθμίσουν την εφαρμογή αναζητώντας το "Phone Link" στη γραμμή εργασιών των Windows και ακολουθώντας τα βήματα που εμφανίζονται. Συνοπτικά, θα πρέπει να σαρώσουν έναν QR κωδικό με την κάμερα του iPhone τους και να επιβεβαιώσουν τη σύζευξη και στις δύο συσκευές.

Μόλις ενεργοποιηθεί, το Phone Link για iOS θα προσφέρει βασική υποστήριξη για κλήσεις, μηνύματα και πρόσβαση στις επαφές. Οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν και τις ειδοποιήσεις τους στον υπολογιστή τους, επιλέγοντας ποια ενέργεια θέλουν να κάνουν για μερικές από αυτές, όπως να απαντήσουν σε μια κλήση ή σε ένα μήνυμα. Θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες του iPhone στον υπολογιστή τους μέσω της ενσωμάτωσης του iCloud με την προεγκατεστημένη εφαρμογή φωτογραφιών των Windows.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στο Phone Link. Όσον αφορά τα μηνύματα, δεν υποστηρίζεται η κοινή χρήση εικόνων/βίντεο και η ομαδική ανταλλαγή μηνυμάτων. Παράλληλα, οι χρήστες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το iMessage από τον υπολογιστή τους, καθώς το Phone Link της Microsoft λειτουργεί με την αποστολή μηνυμάτων μέσω Bluetooth σε επαφές και στη συνέχεια το iOS της Apple λαμβάνει αυτά τα μηνύματα και τα αναγκάζει να αποστέλλονται μέσω του iMessage. Τέλος, το Phone Link για iOS δεν είναι διαθέσιμο για συσκευές iPad ή macOS.

Η Microsoft δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένη με το πρώτο αυτό βήμα και ότι θα συνεχίσει να επεκτείνει την υποστήριξή της για το Phone Link, με στόχο να βοηθά τους πελάτες της, ανεξάρτητα από το smartphone που θα επιλέξουν. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να προσφέρει μια πλούσια εμπειρία για τους Android χρήστες, με ακόμη περισσότερες δυνατότητες στο μέλλον.

Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία σύνδεσης και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.