Απίστευτο: Η Mercedes κλειδώνει την ταχύτερη επιτάχυνση πίσω από συνδρομή!

Η οποία ζητά τετραψήφιο ποσό
24 Νοεμβρίου 2022 09:44
Απίστευτο: Η Mercedes κλειδώνει την ταχύτερη επιτάχυνση πίσω από συνδρομή!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πρόσφατα, το συνδρομητικό μοντέλο που έχει κυριαρχήσει στο χώρο της ψυχαγωγίας, με υπηρεσίες όπως τα Netflix και Disney+ όσον αφορά τις τηλεοπτικές σειρές και τα PlayStation Plus και Xbox Game Pass όσον αφορά το gaming, ξεκίνησε να διαδίδεται και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Συγκεκριμένα, η BMW είχε αρχίσει να ζητά σε ορισμένες χώρες από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων της να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή για να αξιοποιήσουν όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου τους, όπως η χρήση των θερμαινόμενων καθισμάτων, τα εξαρτήματα για τα οποία υπάρχουν ήδη στο όχημα! Τώρα, την ίδια πορεία έρχεται να ακολουθήσει και άλλος ένας γερμανικός κολοσσός της αυτοκίνησης, η Mercedes.

Όπως μεταφέρει το The Verge, η Mercedes-Benz θα αρχίσει να χρεώνει ως ετήσια συνδρομή το γκάζι! Ναι καλά διαβάσατε. Η εταιρία θα ζητά $1,200 το χρόνο για το “Acceleration Increase” add-on, το οποίο θα επιτρέπει στους κατόχους των νέων ηλεκτρικών οχημάτων της, Mercedes-EQ EQE και Mercedes-EQ EQS, να έχουν πρόσβαση σε όλη την απόδοση για την οποία είναι ικανά να προσφέρουν τα ηλεκτρικά μοτέρ του οχήματος που έχουν αγοράσει.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι των Mercedes-EQ EQE και Mercedes-EQ EQS που θα πληρώνουν ετησίως τα $1,200 θα ξεκλειδώνουν το υπόλοιπο 20 με 24% απόδοσης που θα είναι κλειδωμένο μέσω λογισμικού. Έτσι, θα αυξάνεται η ροπή, ενώ ο χρόνος από 0 σε 100 χιλιόμετρα την ώρα θα είναι κατά 0,8 με 0,9 δευτερόλεπτα ταχύτερος. Η ετήσια συνδρομή δεν περιλαμβάνει καμία αναβάθμιση στα εξαρτήματα του αυτοκίνητου. Πρόκειται καθαρά για λογισμικό που θα ξεκλειδώνει τις πλήρεις δυνατότητες  του οχήματος, επιτρέποντας στους κατόχους να αξιοποιήσουν αυτό που έχουν ήδη αγοράσει.

Για την ιστορία, η νέα αυτή τάση με χαρακτηριστικά κλειδωμένα πίσω από λογισμικό, έρχεται σε μια περίοδο που οι παγκόσμιες πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έχουν μειωθεί. Έτσι, οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να εξερευνούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, πουλώντας αναβαθμίσεις λογισμικού και συνδρομές, για να έχουν μια σταθερά υψηλή ροή εσόδων.