Είναι αυτό το απόλυτο ηλεκτρικό εκτός δρόμου όχημα;

Το κλασσικό γίνεται ηλεκτρικό
25 Απριλίου 2024 11:15
Είναι αυτό το απόλυτο ηλεκτρικό εκτός δρόμου όχημα;

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πλέον εξαιρετικά διαδεδομένα, ωστόσο στον τομέα του off-road δεν έχουμε δει εντυπωσιακές προτάσεις. Αυτό έρχεται να αλλάξει η Mercedes-Benz, μετατρέποντας ένα κλασσικό όχημα σε ηλεκτρικό.

Ο λόγος για το ιστορικό Gelandewagen (παντός δρόμου όχημα στα Γερμανικά), ή όπως πιθανόν να το γνωρίζεται, G-Class. Το G-Class παραμένει σε διαρκή παραγωγή από το 1979, εξελισσόμενο από ένα εκτός δρόμου όχημα σε ένα πολυτελές και τώρα ήρθε η στιγμή να γίνει και ηλεκτρικό.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι πως διαθέτει τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες – έναν για κάθε τροχό - οι οποίοι τροφοδοτούνται από μία μπαταρία 116 kWh, παράγοντας συνολικά 579 άλογα.

Η ηλεκτρική G μπορεί να πραγματοποιήσει μία G-Turn, μία επί τόπου μεταβολή δηλαδή, προσφέροντας τεράστια ευκολία σε στενές, εκτός δρόμου συνθήκες. Είναι γεμάτη κάμερες που επιτρέπουν στον οδηγό να εντοπίζει εύκολα κάθε εμπόδιο ή κίνδυνο σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Η ροπή του φτάνει τα 1164 nm, επιταχύνει 0-100 σε 4.6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h. Η εμβέλειά του δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, αλλά μπορεί να φορτιστεί από το 10% στο 80% μέσα σε 32 λεπτά.

Η τιμή του δεν αποκαλύφθηκε αλλά σίγουρα θα ξεπερνά τις $200.000.